شبکه بهداشت و درمان شهریار

شهرستان شهریار تا پایان سال ۱۳۸۸ با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و سیصدهزار نفر شامل سه بخش ملارد،قدس و مرکزی بود که بر اساس مصوبه هیأت محترم وزیران بخش های ملارد و قدس به شهرستان های مستقل ارتقاء و از ابتدای سال ۱۳۸۹ شهرستان شهریار منفک گردید .
در حال حاضر این شهرستان با جمعیتی بالغ بر ۸۰۰۰۰۰ نفر شامل شهرهای شهریار، اندیشه،باغستان ،فردوسیه ،وحیدیه ،صباشهر ،شاهدشهر ، ۶ دهستان و ۳۹ روستا می باشد.ازلحاظ مختصات جغرافیائی بین " ۳۰ ۲۰ ۵۰ تا " ۱۰   ۱۳ ۵۱ طول شرقی از نصف النهار گرینوچ و"۵۰ ۳۰ ۳۵ تا " ۱۵ ۴۵ ۳۵ عرض شمالی از خط استوا قرار دارد.با مراجعه به کتب معتبر و تاریخی و اظهار نظرهای مورخین می توان دریافت که شهریار از سابقه بسیار طولانی برخوردار است.

قدمت برخی از آثار باستانی و بناهای تاریخی به هزاره های قبل از میلاد و ظهور دین مقدس اسلام برمیگردد. همچنین وجود بقاع متبرکه و مزار نوادگان ائمه اطهار ( ع )‌ نشان دهنده دینداری و دین باوری مردم این منطقه از میهن پاک کشورمان می باشد.سازمان میراث فرهنگی وجود قریب به ۷۴ تپه باستانی، چندین قلعه تاریخی، چند درخت قدیمی چند صد ساله، تعدادی گورستان تاریخی، و آثار باستانی دیگر را که همگی مبین سابقه کهن این منطقه می باشد را مورد شناسایی قرار داده است.مظاهر تمدن اقوام سیلک که قدمت آن به ۳۸۰۰ تا ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد باز می گردد در تپه ها و جلگه های شهریار دیده شده است.

 

موقعیت جغرافیایی

جلگه شهریار بین ۵۰ درجه و ۵۶ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۵۳ دقیقهٔ طول شرقی و ۳۵ درجه و ۳۳ دقیقه تا ۳۵ درجه و ۴۰ دقیقه عرض شمالی واقع شده‌است.شهرستان شهریار، در غرب استان تهران، قرار دارد. این شهرستان به نگین سرسبز غرب تهران مشهور است که در آن انواع میوه‌ها کشت می‌شود، از جمله میوه‌های کشت شده در این شهرستان انگور  هلو  زرد آلو  آلبالو  گوجه سبز و  می‌باشد.شهرستان شهریار به دلیل وجود خاک حاصلخیز و موقعیت جغرافیایی مناسب، طبیعت چشمگیری دارد که به شهر باغ های متعدد و سرسبز معروف شده است. حاصلخیز بودن خاک این شهرستان باعث ردش درختان و گیاهان متنوعی شده است.

Template settings