شبکه بهداشت و درمان شهریار

 

 

 

گروه بهبود تغذیه جامعه با هدف تأمین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم تحت پوشش برای گروه‌های هدف (نوزادان، کودکان، جوانان و نوجوانان، میانسالان، سالمندان، مادران باردار) از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی ارائه خدمت می کنداقدام در راستای اجرای سیاست های بالا دستی ابلاغ شده، دیده بانی و بررسی شاخصهای تغذیه ای و اجرای مداخلات در جهت بهبود شاخصهای تغذیه ای با پایش و ارزشیابی برنامه‌های جاری، برنامه ریزی، نظارت و مشارکت در آموزش و بازآموزی پرسنل و اقدام در جهت افزایش سطح سواد تغذیه ای جمعیت تحت پوشش، هماهنگی درون و برون بخشی و جلب مشارکت‌، نظارت بر عملکرد مراکز تابعه و انجام پژوهش‌های کاربردی از اهم وظایف این گروه است.

 

اهداف و راهبردها

  • ثابت نگهداشتن میزان چاقی ( بر اساس اهداف WHO)
  • افزایش پوشش مشاوه تغذیه در جمعیت تحت پوشش به میزان ۵% شاخص موجود
  • کاهش شیوع کمبود ریز مغذی ها ( ویتامین A، ویتامین D، روی، آهن) به میزان ۱ درصد سال پایه ( پورای سال ۱۳۹۱)
  • کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین و انرژی در گروه های آسیب پذیر ( کودکان زیر ۵ سال، نوجوانان و مادران باردار و بیماران) به میزان ۱ درصد نسبت به سال پایه در مناطق با شیوع بالا
  • پوشش حداقل ۹۰ درصدی مصرف نمک ید دار در خانوارهای تحت پوشش
  • افزایش پوشش آموزش تغذیه ای جامعه به میزان ۵% سال گذشته

 

خدمات واحد بهبود تغذیه جامعه در شبکه بهداشت و درمان شهریار

در شبکه بهداشت و درمان شهریار ۱۳ کارشناس تغذیه مشغول به ارائه خدمت در ستاد شبکه و مراکز می‌باشند.

 ۱۱ کارشناس تغذیه در مراکز خدمت رسانی می نمایند و دوکارشناس در مراکز حضرت علی اصغر(ع) و شهید سهراب علی بخشی شهریار و سایر کارشناسان در مراکز ویره، نصیرآباد، صباشهر، فردوسیه، دهمویز، امیریه، شاهدشهر، سعیدآباد و فاز ۱ و ۳ اندیشه و پایگاه های تحت پوشش مستقرند.

 

اعم خدمات واحدبهبود تغذیه

الف-کاهش شیوع اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذی ها(مکمل یاری)

  • مکمل یاری نوجوانان(18-12 سال/دختر)با آهن و ویتامین D
  • مکمل یاری تمامی گروه های سنی
  • پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید(IDD

 

ب- برنامه مداخله ای بین بخشی کاهش شیوع سوء تغذیه کودکان:  

  • برنامه روستا-مهد(یک وعده غذایی گرم در مهدکودک های روستایی)
  • برنامه حمایتی-مشارکتی ویژه کودک59-6 ماه دارای سوء تغذیه ناشی از عدم دسترسی به مواد غذایی)
  • مشاوره تخصصی سوء تغذیه

 

ج- ارتقای سطح سواد تغذیه ای عموم مردم

  • برگزاری سمینار و جلسات آموزشی در سطوح مختلف جامعه
  • برگزاری کارگاه و جلسات آموزشی برای پرسنل بهداشت و درمان
  • تولید محتوا و رسانه ای استاندارد 

 

د-تغذیه در دوران های مختلف و بیماری های متابولیک(چاقی،دیابت و...)

  • ارائه مشاوره های تخصصی تغذیه
  • برگزاری جلسات آموزشی هدفمند
  • برنامه ریزی جهت حفظ و یا ارتقاء شاخص های بیماری های غیرواگیر

 

ه- دستورالعمل های گروه بهبود تغذیه در مدیریت بیماری کووید-19

 

 

  • اطلاع رسانی و بروز رسانی دستورالعمل ها در گروه های تخصصی تغذیه بهداشت و درمان
  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
Template settings