به همت گروه بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهریار
دومین کمیته فصلی برنامه ایران اکو و برنامه IDD در سال 1402 برگزار شد.
برگزاری دومین کمیته فصلی برنامه IDD
به همت گروه بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهریار، دومین کمیته فصلی برنامه ایران اکو و برنامه IDD در سال 1402 برگزار شد.
به گزارش روایط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، دومین کمیته فصلی برنامه ایران اکو و برنامه IDD ( پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید) در روز پنج شنبه 30 شهریور 1402 ، با حضور سرپرستان واحد های ستادی مرکز بهداشت شهرستان و نمایندگان ادارات مرتبط در دفتر مدیریت شبکه برگزار شد.
این جلسه به منظور ارائه گزارش عملکرد و اقدامات انجام شده در فصل تابستان و برنامه ریزی برای فصل پاییز و با هدف ارتقای برنامه و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید توسط خانم محمد ابراهیم کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه برگزار شد . پس از صحبت های خانم محمد ابراهیم حاضرین در جلسه پیشنهادات و راهکارهای خود را ارائه کردند. موضوعات مطروحه در این جلسه عبارت بودند از :
تداوم آموزش الگوی صحیح مصرف نمک تصفیه شده ید دار به مراجعین ، آموزش نحوه صحیح و مناسب نگهداری نمک ید دار ، اطلاع رسانی نمک های تقلبی و فاقد مجوز ، کشت مسشترک با بازرسان اداره صمت و شناسایی و محل نتولید و عرضه نمک
کمبود ید و گواتر یکی از مشکلات عمده تغذیه ای در کشور بوده است. اجرای برنامه پیشگیری و کنترل "اختلالات ناشی از کمبود ید" (IDD / Disorders Deficiency Iodine (و ید دار کردن نمک های خوراکی طی سالیان گذشته موجب کاهش قابل ملاحظه شیوع گواتر در کشور شده است. تا پیش از آغاز این برنامه، گواتر به صورت آندمیک در همه استانها و به صورت هیپرآندمیک در بیش از یک سوم استانهای کشور وجود داشت و اثرات وخیم آن بر کاهش رشد ذهنی و جسمی، قدرت یادگیری، آستانه شنوایی و اعمال پسیکوموتور، به ویژه در کودکان، نوجوانان و جوانان نیز کاملا مشهود بود. باید توجه داشت که مهمترین نکته برای دستیابی به هدف نهایی برنامه یاد شده که همانا حذف اختلالات ناشی از کمبود ید است، استمرار برنامه است . استمرار برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، در گرو پایش مرتب و مستمر فعالیت های اجرایی، دریافت بازخوردها و تصحیح و حل مشکلات احتمالی از طریق همکاری های درون بخشی و بین بخشی است. کشورهای زیادی به دلیل نداشتن برنامه های پایش و نظارت بر روند مصرف نمک یددار، میزان دسترسی مردم(پوشش مصرف) و میزان ید موجود در نمک های یددار، در این برنامه دچار شکست شده اند. در حقیقت، با پایش و ارزیابی مراحل یددار کردن نمک است که می توان وضعیت پیشرفت برنامه کنترل IDD را به درستی مشخص نمود. پایش میزان ید در نمک های خوراکی کشور، مهم ترین بخش پایش برنامه حذف اختلالات ناشی از کمبود ید است. هدف اصلی پایش در سطوح تولید و توزیع، حصول اطمینان از میزان ید نمک، درجه خلوص و سایر ویژگی های نمک یددار و روند اجرای برنامه در حین تولید و توزیع می باشد.
کامنت