شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/06/21 - 13:10
  • - تعداد بازدید: 14
  • - تعداد بازدید کنندگان: 13
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اجرای برنامه ملی پایش باقیمانده آفت کش ها، میزان فلزات سنگین و نیترات «طرح ارتقای سلامت 8 محصول کشاورزی در شهرستان شهریار»

340296.mp3 اجرای برنامه ملی پایش باقیمانده آفت کش ها، میزان فلزات سنگین و نیترات «طرح ارتقای سلامت 8 محصول کشاورزی در شهرستان شهریار»

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برنامه ملی پایش باقیمانده آفت کش ها، میزان فلزات سنگین و نیترات طرح ارتقای 8 محصول کشاورزی در شهرستان شهریار ، یک برنامه عملیاتی ملی سلامت محور بر اساس قوانین و وظایف سازمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که با همکاری معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و در راستای سیاست های دولت، برنامه ششم توسعه و احکام دائمی کشور انجام می شود.

 با توجه به استفاده از آفت کش ها و حاصلخیز کننده ها در تولید محصولات کشاورزی به منظور افزایش حجم و کیفیت محصولات کشاورزی و احتمال استفاده بی رویه و نادرست از این نهاده ها، کنترل پسماند و بقایای سموم و کودهای کشاورزی در محصولات زراعی و باغی ضروری می باشد.

با توجه به تعریف امنیت غذایی، توجه به تولید محصول کافی، سالم و مستمر، لزوم توجه به تولید محصول سالم از مزرعه تا سفره از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا در جهت اجرای این طرح ملی، واحد نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهریار نمونه برداری های لازم را در سطح شهرستان انجام می دهد.

زهرا جابلاغی سرپرست واحد نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهریار در خصوص جزییات اجرای طرح گفت: نمونه برداری از محصولات کشاورزی از قبیل خیار جالیزی، گوجه فرنگی جالیزی، گوجه فرنگی گلخانه ای، پیاز، سیر، سیب، سیب زمینی، گل کلم به صورت ماهانه به میزان 30 درصد از گلخانه ها و زمین های کشاورزی دارای شناسه ملی  و مابقی از سطح میادین میوه و تره بار توسط کارشناسان واحد صورت می پذیرد. در ادامه این محصولات به آزمایشگاه کنترل کیفی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران ارسال می گردد. شناسایی و بررسی میزان بیش از 120 سم باقیمانده حاصل از سموم کشاورزی و مقادیر فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم و میزان نیترات صورت می پذیرد. داده های آزمایشگاهی توسط کارشناسان شبکه بررسی و موارد عدم انطباق های احتمالی بررسی و جهت پیگیری  به معاونت غذا و دارو اعلام می گردد.

وی در خصوص چالش های موجود در راستای اجرای طرح گفت: یکی از مشکلات اصلی در روند اجرای هرچه بهتر طرح شناسه دار نبودن بسیاری از زمین های کشاورزی است که باعث محدود شدن بررسی های میدانی و نمونه برداری های متعدد شده است و این امر می بایست توسط مسئولین جهاد کشاورزی شهرستان با جدیت بیشتری پیگیری گردد.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 340296
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings