به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
اجرای برنامه گشت های مشترک در راستای تشدید نظارت در زمینه رعایت دستورالعمل های بهداشتی درحوزه فرآورده های دامی
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برنامه گشت های مشترک در راستای تشدید نظارت در زمینه رعایت دستورالعمل های بهداشتی درحوزه فرآورده های دامی در شهرستان شهریار اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برنامه گشت های مشترک در راستای تشدید نظارت در زمینه رعایت دستورالعمل های بهداشتی درحوزه فرآورده های دامی (سلامت گوشت قرمز و مرغ) به ویژه در فروشگاههای مواد پروتیینی و اغذیه فروشی، برنامه ریزی و اجرا شد.
کارشناسان بهداشت محیط شبکه ۲۵ شهریور ماه، در قالب تیم های نظارتی متشکل از نمایندگان فرمانداری، شبکه دامپزشکی و اتاق اصناف، نسبت به بازدید و پایش با تمرکز بر فروشگاه های بزرگ و مراکز عرضه مواد پروتیینی و اغذیه فروشی شهرستان؛ اقدام نمودند.
در این برنامه مشترک بازدید، 47 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته (گوشت چرخکرده، همبرگر دست ساز فاقد مشخصات و آبمیوه و دوغ و دلستر)، معدوم شد. ۲۵ کیلوگرم گوشت لاشه گوسفندی بدون برچسب بهداشتی و مشخصات توسط کارشناسان اداره دامپزشکی، ضبط و توقیف شد.
مصرف گوشت در سلامتی و رشد بدن نقش بسزایی دارند. با این وجود در صورتیکه این مواد از مراکز مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نشوند، می توانند باعث سرایت بیماریهای قابل انتقال به انسان و ایجاد مسمومیتهای غذایی شده و سلامت مصرف کننده را به خطر اندازند. از این رو در تهیه موادپروتئینی دامی باید نهایت دقّت را بعمل آورد و توصیه های بهداشتی را مد نظر داشت.
اولین قدم در خریداری گوشت قرمز توجه به مهر آبی رنگ سازمان دامپزشکی است که توسط بازرسان و ناظرین بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه های دام بر روی لاشه های سالم ضرب می شود. لاشه های دامی بعد از معاینه و بازرسی توسط کارشناسان دامپزشکی و اطمینان از سلامت گوشت، برچسب های بهداشتی، روی سردست و ران بصورت پلمپ نصب می شود. وجود برچسب بر روی لاشه ها مؤید این مطلب هست که دام در کشتارگاه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی کشتار شده و عدم وجود برچسب بر روی لاشه ها به منزله کشتار غیرمجاز و غیربهداشتی بوده که در آن صورت احتمال انتقال و انتشار بیماری وجود دارد.
کامنت