شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1394/10/07 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 350
  • - تعداد بازدید کنندگان: 350
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

برگزاري کارگاههاي بازآموزي برنامه غربالگري نوزادان و بيماري هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهريار

کارگاههاي بازآموزي برنامه غربالگري نوزادان و بيماري هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان در تاريخهاي پنجم و ششم دي ماه در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهريار برگزار شد.

280590.mp3 برگزاري کارگاههاي بازآموزي برنامه غربالگري نوزادان و بيماري هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهريار


Normal
0




false
false
false

EN-US
X-NONE
AR-SA













MicrosoftInternetExplorer4














کم­کاري مادرزادي تيروئيد(هيپوتيروئيديسم)، يک بيماري ارثي و مادرزادي است و مهم­ترين علت عقب ماندگي ذهني در نوزادان است. وضعيت بدني نوزاد مبتلا به کم­کاري تيروئيد ممکن است هنگام تولد عادي يا بدون علامت(کودک با ظاهري سالم) باشد. کاهش دماي بدن، عدم تمايل به خوردن شير و بزرگي زبان، کبودي دست و پا، خشکي پوست و زردي بيش از سه روز بعضي از علائم اين بيماران در کودکان مي­باشد. به­طور کلي، با وجود ظاهر سالم يا نبود علائم بيماري، همچنان احتمال بيماري کم­کاري مادرزادي تيروئيد وجود دارد. هرچه ابتلا به کم­کاري مادرزادي تيروئيد ديرتر تشخيص داده شود، ممکن است علاوه بر عقب ماندگي ذهني و علائم ذکر شده، عوارضي نظير کوتاهي قد، لالي و کاهش شنوايي نيز افزوده شود.


با تشخيص و درمان تخصصي و  به­موقع بيماري کم­کاري مادرزادي تيروئيد، مي­توان از افزايش عوارض بيماري پيشگيري کرد.


با آزمايش ساده غربالگري خون در نوزاد 3 تا 5 روزه مي­توان بيماري­ کم­کاري مادرزادي تيروئيد را شناسايي کرد که در حال حاضر اين آزمايش در همه مراکز بهداشتي درماني و پايگاه­هاي شهرستان شهريار از نوزادان گرفته مي­شود. همچنين علاوه بر غربالگري بيماري کم­کاري مادرزادي تيروئيد، بيماري­هاي فاويسم و PKU(فنيل کتونوريا) نيز در سيستم بهداشت و درمان کشور غربالگري مي­شوند.


با توجه به اجراي طرح مراقبين سلامت و همچنين لزوم بازآموزي پرسنل بهداشتي، کارگاه آشنايي با برنامه غربالگري نوزادان در روزهاي پنجم و ششم دي­ماه در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهريار برگزار گرديد. در اين جلسه خانم حسن دوست، کارشناس برنامه غربالگري نوزادان در خصوص؛ فرآيند کلي غربالگري، نحوه ارجاع و پيگيري موارد مشکوک و بيمار، مراکز سانترال تاييد تشخيص و نحوه مکاتبه با سطوح مختلف مطالب مهمي را عنوان نمودند.


همچنين در بخش دوم اين کارگاه در خصوص بيماري تب مالت براساس مدل جامع سيستميک آموزش (SHEP)، نحوه مراقبت و ارجاع موارد حيوان­گزيده، توجه به علائم بيماري­هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان در جمعيت تحت پوشش و نحوه گزارش­دهي صحيح آن­ ها مطالب مهمي عنوان شد. لازم به ذکر است، در اين کارگاه به منظور ارزيابي سطح اطلاعات بهداشتي، از شر کت کنندگان ، پيش آزمون و پس آزمون گرفته شد.  



DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99"
LatentStyleCount="267">
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal" />
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1" />


















UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title" />

UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle" />
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong" />
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis" />
UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid" />

  • گروه اخبار : آرشيو اخبار
  • کد خبر : 280590
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings