شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/07/29 - 11:56
  • - تعداد بازدید: 48
  • - تعداد بازدید کنندگان: 38
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع «سوانح و حوادث و احیا در کودکان» به مناسبت هفته کودک

339712.mp3 برگزاری جلسه آموزشی با موضوع «سوانح و حوادث و احیا در کودکان» به مناسبت هفته کودک

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی «سوانح و حوادث و احیای قلبی و عروقی بر پایه شیرخوار و اطفال» برای گروه هدف مربیان مهد کودک، پیش دبستانی و مراکز قرآنی، 17 مهر 1403 درسالن جلسات شبکه بهداشت و درمان شهریار تشکیل شد. 

این جلسه، با هدف آموزش در جهت پیشگیری از بروز سوانح و حوادث در محیط نگهداری کودکان و آموزش اجرای فرآیند احیای پایه، آموزش مانور های لازم جهت خروج جسم خارجی در صورت انسداد مسیر هوایی، برگزار شد.

در این جلسه، با آموزش این مهارت ها برای گروه هدف مربیان مهدکودک، پیش دبستانی و مراکز قرآنی، ضمن کاهش بروز حوادث و سوانح در گروه شیرخواران و اطفال؛ در صورت بروز چنین حوادثی، مربیان قادر خواهند بود اقدامات ضروری که به صورت اورژانس های تنفسی، یا قلبی عروقی و ایست قلبی ریوی انجام می شود را مدیریت کنند. 

در این جلسه، خانم ها مومنی و مقدم؛ کارشناسان واحد سلامت خانواده و جمعیت شبکه، ضمن ارائه توضیحاتی در زمینه اقدامات لازم در زمینه پیشگیری از سوانح و حوادث برای کودکان و شیرخواران، به آموزش عملی مراحل اجرایی احیای قلبی عروقی در گروه شیرخواران و اطفال اقدام نمودند. شرکت کنندگان به صورت عملی، عملیات احیاء جهت پیشگیری از مرگ نوزاد و کودک را بر روی مولاژ، به شکل سناریو های شبیه سازی شده را تمرین کردند.

احیای قلبی ریوی که CPR هم نامیده می شود، یعنی مجموعه ای از اقدامات که توسط افراد آگاه و حاضر درصحنه برای بازگرداندن اعمال دو عضو حیاتی قلب و ریه و رساندن خون و اکسیژن به مغز برای جلوگیری از آسیب مغزی، انجام میشود. امروزه احیای قلبی ریوی را به دو صورت اقدامات پایهای حمایت از حیات BLS و اقدامات پیشرفته حمایت از حیاتALS انجام می دهند.

زمانی که فعالیت عضله قلب متوقف می شود، خونرسانی به قسمتهای مختلف بدن ازجمله مغز متوقف می شود. درصورتیکه 4-6 دقیقه از زمان ایست قلبی گذشته باشد و اقدامی در جهت احیای بیمار انجام نشود احتمال آسیب به مغز وجود خواهد داشت. اگر 7-10 دقیقه از زمان ایست قلبی گذشته باشد و بعدازآن CPR آغاز شود، اکثر سلولهای مغز از بین رفته و حتی در صورت موفقیت احیاء بیمار حالت مرگ مغزی خواهد داشت. پس یکی از مهمترین نکات شروع بلافاصله CPR به محض تشخیص ایست قلبی است. زمان بسیار حیاتی است. حتی یک دقیقه تأخیر در شروع CPR احتمال موفقیت آن را کاهش می دهد. 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 339712
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings