شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1401/12/09 - 12:15
  • - تعداد بازدید: 74
  • - تعداد بازدید کنندگان: 74
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

برگزاری کارگاه آموزشی بررسی استاندارهای ظروف پلیمری و روش آزمون آن ها

12336.mp3 برگزاری کارگاه آموزشی بررسی استاندارهای ظروف پلیمری و روش آزمون آن ها

 

برگزاری دوره آموزشی بررسی استاندارهای ظروف پلیمری و روش آزمون آن ها

 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار؛ روز دوشنبه 8 اسفند 1401 دوره آموزشی بررسی استانداردهای ظروف پلیمری در سالن همایش شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.

 به  گفته زهرا جابلاغی، کارشناس مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه ؛  با توجه به تغییر و بازبینی برخی از استانداردهای ظروف یکبار مصرف و نظر به اینکه شهریار قطب تولید انواع ظروف یکبار مصرف در کشور می باشد، این دوره آموزشی برای آموزش مسئولین فنی واحد های تولید کننده ظروف یکبار مصرف با دعوت  مدرس از  معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران را برگزار شد.

در این دوره خانم علیایی کارشناس آزمایشگاه معاونت غذا و دارو به تشریح استانداردهای مربوط، روش های آزمون مربوط به انواع ظروف پلیمری پرداخت و  نحوه تکمیل فرم های سه برگی مربوط به صدور پروانه ساخت های بهداشتی ظروف را به حاضرین در جلسه آموزش دادند و در پایان و به سوالات و نکات مبهم پیش آمده پاسخ دادند 

علائم مربوط به نوع پلیمری که ظروف پلاستیکی از آن ساخته شده اند در ته هر ظرف قابل مشاهده است. هر یک از این کدها   مشخص می کند که آن ظرف از چه جنسی ساخته شده است،تا بازیافت کنندگان بتوانند آنها را تفکیک کنند.این اعداد بسیار مهم بوده و بیانگر نوع موادی هستند که درون ظروف پلاستیکی به کار رفته اند. اگر عدد درج شده 1، 2، 3، 4 و 5 بود ظرف پیش روی شما مناسب نگهداری مواد غذایی است. هر چه این اعداد کوچکتر باشند ظرف برای نگهداری مواد غذایی مناسبتر است، به نحوی که بهتر است از ظروفی که عدد 1 و 2 روی آنها درج شده برای نگهداری مواد غذایی استفاده کرد و اگر این عدد بین 3 تا 6 بود (با بزرگتر شدن عدد) احتمال مهاجرت مواد شیمیایی به ماده غذایی افزایش می یابد.

شماره 1 – PET (پلی اتیلن ترفتالات)

اولین گروه از طبقه بندی انواع پلاستیک، پلاستیک های PET یا پلی اتیلن ترفتالات است که از پلاستیک های رایج در محصولات مصرفی است و به صورت بطری های آب و بسته بندی های مواد غذایی وجود دارد. این ماده سبک، محکم و ضد تخریب است و از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه است. پلاستیک PET به دلیل قابل بازیافت بودن، می توان به دفعات از آن استفاده نمود. محصولات ساخته شده از پلاستیک شماره 1 (PET) دوام و ماندگاری بالایی دارند که می توان برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد.

شماره 2 – HDPE (پلی اتیلن با چگالی بالا)

نوع دیگری از پلاستیک‌ها، پلاستیک HDPE می باشد که به صورت پلاستیک سفت برای ساخت بطری های شیر، مواد شوینده و بطری های روغن، اسباب بازی ‌ها و برخی کیسه های پلاستیکی استفاده می شود. HDPE رایج ترین پلاستیک بازیافتی است و علاوه بر اینکه از ایمن ترین پلاستیک ها به حساب می آید، برای استفاده ثانویه یک فرآیند نسبتاً ساده و مقرون به صرفه است. پلاستیک HDPE با لایه سختی پوشیده شده است و قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا گرما یا یخ زدگی باعث تجزیه آن نمی شود.

شماره 3 – پی وی سی (پلی وینیل کلراید)

پی وی سی به عنوان “پلاستیک سمی” لقب گرفته است زیرا حاوی سموم زیادی است. تقریباً تمام محصولات با استفاده از PVC برای ساخت خود به مواد باکیفیت نیاز دارند. کمتر از 1٪ مواد PVC بازیافت می شود.

 PVC یک نوع پلاستیک نرم و انعطاف پذیر است که برای بسته بندی مواد غذایی، پلاستیک‌های شفاف، بطری های روغن، اسباب بازی های کودکان و محصولات بیشمار دیگری مصرف می شود. از آنجا که پی وی سی نسبتاً در برابر نور خورشید و هوا نفوذ ناپذیر است، از آن برای ساخت قاب پنجره، گلدان، تخت خواب و ملافه استفاده می شود.

شماره 4 – LDPE (پلی اتیلن با چگالی کم)

LDPE اغلب در بسته بندی های کوچک استفاده می‌شود. کیسه های لباس، برخی از لباس ها، مبلمان، بطری های قابل فشردن و کیسه‌های پلاستیکی برای بسته بندی نان از مواردی هستند که در بسته‌بندی آن از پلاستیک LDPE استفاده می‌شود. کیسه های پلاستیکی مواد غذایی در بیشتر فروشگاه‌ها موجود می‌باشند از نوع پلاستیک LDPE می‌باشد. LDPE نسبت به پلاستیک های دیگر کمتر سمی و نسبتاً بی خطر می‌باشند. این پلاستیک‌ ها معمولا بازیافت نمی شوند. محصولاتی که با استفاده از پلاستیک LDPE ساخته می‌شوند، قابل استفاده مجدد هستند، اما همیشه قابل بازیافت نیستند.

شماره 5 – PP (پلی پروپیلن)

پلی پروپیلن به عنوان نوعی پلاستیک سخت و سبک در طبقه بندی انواع پلاستیک قرار می گیرد که مقاوم در برابر حرارت است و از کیفیت بالایی برخوردار است. این نوع پلاستیک ها به عنوان سدی در برابر رطوبت، چربی و مواد شیمیایی عمل می کند و از نفوذ آنها به داخل مواد جلوگیری می کند. برای بسته بندی مواد غذایی مثل خشکبار و غلات نیز از این پلاستیک استفاده می کنند تا رطوبت وارد آنها نشود و غلات را خشک و تازه نگه می دارد. PP همچنین معمولاً برای پوشک های یکبار مصرف، سطل های ظروف پلاستیکی، نی، نوار بسته بندی و طناب استفاده می شود.

شماره 6 – PS (پلی استایرن)

پلی استایرن پلاستیکی ارزان قیمت و سبک است که به راحتی نیز ساخته می شود و کاربردهای بسیار متنوعی دارد. از این مواد برای تهیه ظروف غذایی تاشو، کارتن تخم مرغ، کارد و چنگال پلاستیکی، برای پر کردن جعبه های حمل و نقل و برای محافظت از محتویات استفاده می شود.

شماره 7 – سایر موارد (BPA، پلی کربنات و LEXAN)

نسل جدیدی از پلاستیک های قابل احتراق، ساخته شده از پلیمرهایی مانند نشاسته ذرت، در حال تولید است تا جایگزین پلی کربنات شود. این پلاستیک ها در گروه شماره 7 گنجانده شده است. از پلاستیک های شماره 7 برای ساخت بطری کودک، بطری آبسردکن و قطعات خودرو استفاده می شود. BPA در ظروف غذای پلاستیکی پلی کربنات یافت می شود که اغلب در پایین با حروف “PC” توسط برچسب بازیافت شماره 7 مشخص شده است. برخی از بطری های آب پلی کربنات به عنوان “غیر شستشو” برای به حداقل رساندن طعم یا بوی پلاستیکی به بازار عرضه می شوند.

  • گروه اخبار : اخبار شبکه
  • کد خبر : 12336
:
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings