شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1401/09/07 - 12:27
  • - تعداد بازدید: 78
  • - تعداد بازدید کنندگان: 77
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

برگزاری کارگاه بازآموزی بیماری های غیر واگیر

8228.mp3 برگزاری کارگاه بازآموزی بیماری های غیر واگیر

برگزاری کارگاه بازآموزی بیماری های غیر واگیر

کارگاه بازآموزی بیماری های واگیر برای مراقبین سلامت شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، کارگاه بازآموزی بیماری های غیرواگیر برای مراقبین سلامت  شبکه بهداشت و درمان شهریار در روز یکشنبه 6 آذر 1401 در سالن همایش  ستاد شبکه برگزار شد . در این کارگاه یک روزه کارشناسان بیماری های غیر واگیر  ضمن ارائه مطالب آموزشی و آخرین دستورالعمل ها  انتظارات خود از واحد های تحت پوشش را بیان کردند.   موضوع  آموزشی ارائه شده توسط  هریک از کارشناسان عبارت بود از :

  • خانم مهسا کنشلو                      ژنتیک اجتماعی ؛
  • آقای یعقوب بخت بیدار              غربالگری کم شنوایی نوزادان و کودکان 
  • خانم زهرا اسماعیلی فلاح           غربالگری نوزادان

 

ژنتیک اجتماعی

ژنتیک اجتماعی علمی است که دانش و تکنولوژی پایه سلامت، دانش بیماری ها و ژنومیک را به صورت واقع گرایانه و مسئولانه در جوامع و به نفع افراد جامعه، به کار می گیرد. ژنتیک اجتماعی سعی دارد تا خدمات ژنتیک را در اختیار عموم افراد جامعه قرار داده، تا در نهایت به نحو عادلانه، سلامت آحاد افراد جامعه را به سهم خود، ارتقاء بخشد.

ژنتیک اجتماعی و اقدامات اصلی ژنتیک اجتماعی، شکاف علمی و فن آوری موجود بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را تحلیل می کند، داشته های پایه نظام سلامت در کشور را شناسایی می کند، سپس شبکه های ارائه خدمات ژنتیک را با تکیه بر نقاط قوت و همسو نمودن این نقاط، تشکیل می دهد. بعد از آن با اتصال و ادغام این شبکه ها به نظام سلامت پایه، عرضه خدمات ژنتیک را در بستر جامعه ممکن می سازد.

اهداف :

ژنتیک اجتماعی در پی آن است تا با اجرای استراتژی های مبتنی بر سامان بخشی، بازآرایی و نوسازی اهداف مورد نظر این علم را محقق سازد. این اهداف عبارتند از:

مشارکت فعال در ارتقاء باربیماری ها با روش های سریع، کارآمد،موثر و مقرون به صرفه

رشد علمی از طریق سامان دهی خدمات بالینی و آزمایشگاهی

تکمیل، نوسازی و بومی سازی سیستم های ارایه خدمات ‍ژنتیک

سیستمیک کردن روش های برخورد بالینی با بیماری ها

سیستمیک کردن روش های آزمایشگاهی و تشخیص بیماری ها

ساماندهی پیگیری و مراقبت بالینی بیماری ها

دانلود برنامه جامع ادغام خدمات کنترل و پیشگیری بیماریهای ارثی- ژنتیکی در نظام سلامت ایران

 

غربالگری کم شنوایی نوزادان و کودکان

نقص شنوایی به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل نـاتوانی و معلولیت نوزادان در سراسر جهان مطرح بوده و عوارض کوتاه و بلند مدتی در زمینه های مختلف رشد کودک از جمله زبان، فعالیتهای فیزیکی، قوه درک یا شناخت و نیز مهارتهای ذهنی ـ اجتماعی تاثیرگذار بوده و نیز در ادامه بر سطح تحصیلات و مهارت های شغلی افراد اثر منفی دارد. حداقل یک سوم کودکان مبتلا به نقص شنوایی در آینده مبتلا به نقص رشد سیستم عصبی خواهند شد. عوامل خطر ابتلا به نقص شنوایی بسیار متعدد بـوده و مهمتـرین آن عبارتنـد از عوامـل ژنتیکـی و بـروز جهش های ژنی و ازدواج های فامیلی، بیماری های عفونی در دوران بارداری، داروهای اتوتوکسیک، صدمات وارده حـین زایمـان، زردی نوزادی، و عفونت گوش و اصوات صدمه زا و مخرب میباشند. لازم به ذکر است که نقص شنوایی نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاریهای بدو تولد محسوب شده و در جوامع مختلف به دلایلی نظیـر فقـدان نمـود ظـاهری آن در کودک، ناآشنا بودن خانواده ها باعلایم اولیه آن، عدم اطلاع از مراکز موجود، و دانش ناکافی متخصصین دربارة میزان شـیوع و عوارض بسیارجدی آن با تأخیر بسیار زیاد شناسایی می شود و اثرات بسیار منفی بـر رشـد گفتـار، زبـان و شـناخت برجـای می گذارد. نتایج تحقیقات حاکی از این مطلب است که برنامه های غربالگری موثرترین راه برای شناسایی زودهنگـام ابـتلا بـه نقص شنوایی در میان نوزادان بوده و باعث ارتقای رشد آنها می شود. برای مثال مطالعات مختلف نشان داده اند کـه نـوزادانی که نقص شنوایی آنها قبل از 6 ماهگی تشخیص داده شده است دارای توانمندی های بیشتری نسبت به کودکانی هـستند کـه نقص شنوایی آنها دیرتر تشخیص داده شده است. مداخله درمانی بموقع بـه نـوزاد امکـان توسـعة مهـارت هـای زبـانی و نیـز شناختی را برای وی ایجاد می کند. شیوع بالای کم شنوایی نوزادان از یک طرف و امکان تشخیص بموقـع و درمـان آنـان از سوی دیگر، موید اهمیت برنامه های ملی غربالگری می باشد. 

دانلود راهنمای ملی برنامه غربالگری کم شنوایی نوزادان و کودکان

  • گروه اخبار : اخبار شبکه
  • کد خبر : 8228
:
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings