شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/06/28 - 13:00
  • - تعداد بازدید: 160
  • - تعداد بازدید کنندگان: 131
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛

برگزاری کمیته بیماریهای حاد تنفسی با محوریت بیماری آنفلوانزا در شبکه بهداشت و درمان شهریار

به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ کمیته بیماریهای حاد تنفسی با محوریت بیماری آنفلوانزا در شبکه بهداشت و درمان شهریار، برگزار شد.

338174.mp3 برگزاری کمیته بیماریهای حاد تنفسی با محوریت بیماری آنفلوانزا در شبکه بهداشت و درمان شهریار
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ همزمان با شروع فصل سرما کمیته بیماریهای حاد تنفسی با محوریت بیماری آنفلوانزا، در شبکه بهداشت و درمان شهریار با حضور رئیس مرکز بهداشت؛ سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها؛ کارشناس بیماری واگیر شبکه و سرپرستان واحدهای شبکه برگزار شد.
دکتر علی اصغر داداشی، مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه؛ در این جلسه ضمن تأکید درخصوص لزوم اجرای کامل و صحیح دستورالعمل های نظام مراقبت بیماری آنفلولانزا برای پیشگیری از ابتلای کلیه افراد جامعه به ویژه گروه های پرخطر بیماری شامل افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، بیماران دیالیزی، زنان باردار، کودکان دارای بیماری مزمن ریوی (آسم)، قلبی عروقی و کلیوی، افراد بالاتر از 65 سال به این بیماری، حساس سازی و ارتقاء هماهنگی درون بخشی و جلب مشارکت و همراهی برون بخشی در خصوص مقابله و پیشگیری از شیوع بیماری آنفلولانزای انسانی و فوق حاد پرندگان را از اهداف اصلی این کمیته بر شمرد.
آموزش و اطلاع رسانی برای گروه های هدف مختلف جامعه از جمله آموزش عمومی درخصوص روش های پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری برای شهروندان و آموزش های تخصصی برای کادر درمانی و بهداشتی مورد تأکید قرار گرفت.
در ادامه جلسه آقای  الماسی کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر شبکه، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیتهای مربوط به حوزه پیشگیری، مراقبت و درمان این بیماری؛ به شرح تمهیدات و اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلای این بیماری و همچنین انتشار بیماری در سطوح مختلف جامعه پرداخت.
در بخش پایانی جلسه مسئولین واحدهای مرکز بهداشت شهرستان؛ نقطه نظرات و پیشنهادات مربوط به حوزه عملکردی خود را در جهت ارتقاء نظام مراقبت بیماری آنفلوآنزا ارائه دادند. 
آنفلوانزا یک یبماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که در تمام سنین مشاهده می شود، اما سالمندان و افراد ی با دارای سطح ایمنی پایین تری هستند در مواجهه با این بیماری آسیب پذیر تر هستند.
در بین انواع ویروس های آنفوآنزا که شامل A، B و C است، ویروس نوع B آنفلوانزا تنها در انسان قابلیت ایجاد بیماری را دارد ولی  نوع A  علاوه بر انسان توانایی ایجاد بیماری در برخی حیوانات از جمله پرندگان؛ است و تعداد دیگری از حیوانات اهلی و وحشی را دارد.   
در ویروس نوع  A بروز بیماری در حیوانات با توجه به ترکیبات ژنتیگ جدید در حیوانات میزبان؛ می تواند منجر به ایجاد زیرگروه های جدید ویروس با ویژگی های خاصی شودکه سیستم ایمنی انسان توانایی مقابله با این نوع ویروس جدید را نداشته و این امر موجب تسریع و تشدید انتشار عفونت شده که حتی می تواند منجر به همه گیری های منطقه ای و حتی جهانی شود  
همه گیری بیماری آنفولوآنزا همیشه به عنوان یک تهدید بهداشت عمومی در سراسر دنیا مطرح بوده و تجربیات مربوط به این بیماری نشان داده است که بروز این بیماری در هر نقطه ای از جهان می تواند منجر به انتشار آن به سایر نقاط دنیا گردد.
لذا پیشگیری از آنفلوآنزا و مراقبت این بیماری در کلیه کشورها دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
اجرای نظام مراقبت بهداشتی کارآمد و گردآوری منظم داده های مرتبط با بروز بیماری در انسان و همچنین ردیابی و پیگیری ویروس در حیوانان و پرندگان و تجزیه و تحلیل داده ها برای طراحی برنامه های مداخله ای در جامعه می تواند در کنترل و درمان این بیماری موثر واقع شود. 
 در کشور ایران از سال 1383 بیماری آنفلوآنزا در نظام مراقبت بیماری های مشمول و قابل گزارش دهی ادغام شده است.

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 338174
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings