شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/07/25 - 12:29
  • - تعداد بازدید: 33
  • - تعداد بازدید کنندگان: 29
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛

برگزاری کمیته هماهنگی بزرگداشت روز جهانی پوکی استخوان در شبکه بهداشت و درمان شهریار

به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛برگزاری کمیته هماهنگی بزرگداشت روز جهانی پوکی استخوان در شبکه بهداشت و درمان شهریار

339500.mp3 برگزاری کمیته هماهنگی بزرگداشت روز جهانی پوکی استخوان در شبکه بهداشت و درمان شهریار

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ به مناسبت بزرگداشت روز جهانی پوکی استخوان، ۲۵ مهر ۱۴۰۳، جلسه درون بخشی با حضور سرپرستان واحدهای ستادی، در شبکه بهداشت و درمان برگزار شد.

در این جلسه دکتر داداشی؛ سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص روز جهانی پوکی استخوان با شعار «پویش همگانی پوکی استخوان»، بر اهمیت آموزش و ارتقاء سطح آگاهی عموم مردم در مورد این بیماری تاکید نمود.

در ادامه دکتر داداشی به تشریح بیماری پوکی استخوان (Osteoporosis)، نمود و گفت:

یکی از انواع بیماری های ارتوپدی است که باعث ضعیف و شکننده‌ شدن استخوان‌ها می‌شود. فشارهایی که در حالت عادی باعث آسیب استخوان نمی‌شود در پوکی استخوان می‌تواند آسیب‌رسان باشد. زمین‌خوردن و حتی فشارهای خفیف مانند خم‌شدن بیش‌ از‌حد استخوان یا سرفه می‌تواند باعث شکستگی هایی شود که ممکن است ناشی از پوکی استخوان شدید باشد و به شکل ترک‌خوردگی (مانند شکستگی مفصل ران) یا به شکل فروپاشی بر اثر فشار (مانند شکستگی فشاری مهره‌های ستون فقرات) بروز پیدا کند.

در ادامه به این موضوع اشاره کرد؛ اگرچه شکستگی مربوط به پوکی استخوان در هر استخوانی می‌تواند رخ دهد اما ستون فقرات، مفصل لگن، دنده‌ها و مچ دست، قسمت‌های مستعد و شایع شکستگی هستند. برخی از این شکستگی‌ها می‌توانند عواقب جدی در پی داشته‌باشند.

وی با تشریح علل ایجاد پوکی استخوان به این موضوع اشاره کرد که استخوان بافت زنده‌ای است و به طور مداوم تجزیه و جایگزین می‌شود. به این ترتیب، بدن تراکم استخوان و یکپارچگی بلورها و ساختار آنها را حفظ می‌کند. پوکی استخوان زمانی رخ می‌دهد که تعادل بین تشکیل استخوان جدید و تجزیه‌ی استخوان قدیمی به‌هم خورده و استخوان مانند اسفنج، حفره‌دار و پوک شودتراکم استخوانی در سن ۲۵ سالگی به حداکثر مقدار خود می‌رسد و تا حدود ۳۵ سالگی در اوج باقی می‌ماند و پس از آن با افزایش سن، استخوان سالیانه ۰/۳ تا ۰/۵ درصد از تراکم خود را از دست می‌دهد. سرعت از‌دست‌دادن تراکم استخوانی در زنان پس از یائسگی افزایش می‌یابد.

در پایان مطالبی در زمینه پیشگیری از پوکی استخوان ارائه نمود و گفت:

هم مردان و هم زنان از سنین جوانی می توانند برای پیشگیری از پوکی استخوان، اقدامات زیر را انجام دهند

  • داشتن یک رژیم غذایی سالم و متنوع که سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه و غلات کامل است.
  • خوردن غذاهای غنی از کلسیم
  • جذب ویتامین دی کافی
  • اجتناب از سیگار کشیدن
  • عدم مصرف الکل
  • محدود کردن کافئین
  • انجام تمرینات قدرتی به کمک وزن بدن

 

در بخش دوم جلسه؛ خانم کنشلو، کارشناس برنامه پوکی استخوان ضمن تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی عمومی و ارتقاء آگاهی جامعه در خصوص پیشگیری از پوکی استخوان، گزارش اهم فعالیت های انجام شده در هفته پوکی استخوان براساس دستورالعملهای مصوب در برنامه، را ارائه داده و در ادامه روز شمار هفته پوکی استخوان سال 1403 را تشریح نمود.

در پایان جلسه؛ ضمن تبادل نظر و بررسی نظرات شرکت کنندگان در جلسه، انتظارات لازم از واحدهای ستادی در جهت اطلاع رسانی، آموزش و برگزاری برنامه های موثر در این هفته اعلام شد و  مصوبات جهت اجرا تصویب شد.

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 339500
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings