شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1396/03/11 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 742
  • - تعداد بازدید کنندگان: 742
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

تب خونريزي دهنده کريمه کنگو

تب خونريزي دهنده کريمه کنگو چيست؟ بيماري حاد ويروسي خونريزي دهنده قابل انتقال از حيوان به انسان مي‌باشد که بصورت ناگهاني شروع شده و موجب مرگ حداکثر 50% از بيماران مي‌گردد. بيماري در دامها علائم قابل توجهي ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ويروس کمتر از يک هفته در بدن دام باقي مي‌ماند. مخزن اصلي ويروس در طبيعت کنه سخت از خانواده هيالوما مي‌باشد، ويروس درتمام مراحل تکامل کنه در بدن کنه باقي مي‌ماند و از طريق تخم به نسلهاي بعد منتقل مي‌گردد. جوندگان نيز به عنوان مخزن وير

281083.mp3 تب خونريزي دهنده کريمه کنگو


تب خونريزي دهنده کريمه کنگو چيست؟



بيماري حاد ويروسي خونريزي دهنده قابل انتقال از حيوان به انسان مي‌باشد که بصورت ناگهاني شروع شده و موجب مرگ حداکثر 50% از بيماران مي‌گردد. بيماري در دامها علائم قابل توجهي ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ويروس کمتر از يک هفته در بدن دام باقي مي‌ماند.



مخزن اصلي ويروس در طبيعت کنه سخت از خانواده هيالوما مي‌باشد، ويروس درتمام مراحل تکامل کنه در بدن کنه باقي مي‌ماند و از طريق تخم به نسلهاي بعد منتقل مي‌گردد.  جوندگان نيز به عنوان مخزن ويروس شناخته شده‌اند.



وضعيت جهاني بيماري چگونه است؟



در بسياري از کشورهاي افريقايي، اروپايي، آسيايي، گسترش داشته است. در سال 2001 همه‌گيريهايي در جنوب آفريقا، کوزوو، آلباني، پاکستان و ايران گزارش شده است.



وضعيت بيماري در ايران چگونه است؟



در طي سالهاي اخير بيماري در استانهاي مختلف کشور مشاهده گرديده، ولي بيشترين موارد از سيستان و بلوچستان، اصفهان و گلستان گزارش شده است.



 راه انتقال تب خونريزي دهنده کريمه کنگو چگونه است؟



- تماس با دامهاي آلوده.



- تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح.



- گزش کنه يا دستکاري و له کردن آن .



- تماس با خون، ترشحات و نمونه‌هاي بافتي بيمار آلوده.



 ضمناً :  احتمال ابتلاء به بيماري در صورت مسافرت به يک منطقه روستايي حتي بدون سابقه تماس آشکار با حيوانات يا گزش کنه، وجود دارد.



مراحل مختلف بيماري چگونه است؟



بيماري چهار مرحله دارد:



1- دوره کمون: پس از گزش کنه 1 تا 3 روز، حداکثر 9 روز مي‌باشد. پس از تماس با خون و ترشحات و بافت حيوان انسان مبتلا 6-5 روز، حداکثر 13 روز است.



2-  مرحله قبل از خونريزي: بيمار بطور ناگهاني دچار تب، سردرد و درد عضلاني مي‌گردد، ممکن است درد پشت چشم، دل درد، اسهال و استفراغ نيز ايجاد شود.



3- مرحله خونريزي: معمولاً پس از 4 روز بيمار دچار پتشي، پورپورا در پوست و مخاط مي‌شود.



علاوه بر اين ممکن است استفراغ خوني و ملنا که نشان دهنده خونريزي گوارشي است و خلط خوني، خونريزي از لثه، خون در ادرار، خونريزي از گوش، ملتحمه و هپاتيت نيز ايجاد شود. در موارد شديد بيماري، انعقاد داخل عروقي منتشر (



  • گروه اخبار : آرشيو اخبار
  • کد خبر : 281083
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings