شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/09/10 - 12:26
  • - تعداد بازدید: 30
  • - تعداد بازدید کنندگان: 26
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛

شروع به کار اتوبوس سیار آموزش، اطلاع رسانی و بیماریابی /HIV ایدز در شهرستان شهریار

به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ شروع به کار اتوبوس سیار آموزش، اطلاع رسانی و بیماریابی /HIV ایدز در شهرستان شهریار

341789.mp3 شروع به کار اتوبوس سیار آموزش، اطلاع رسانی و بیماریابی /HIV ایدز در شهرستان شهریار

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار، اتوبوس سیار آموزش، اطلاع رسانی و بیماریابی /HIV ایدز در شهرستان شهریار شروع به فعالیت نمود.

این برنامه همزمان با اجرای پویش ملی «من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم» در سراسر کشور و با هدف اطلاع رسانی؛ آموزش و حساس سازی درخصوص بیماری /HIV ایدز برگزار می شود. بیمار یابی از طریق انجام تست سریع برای مراجعه کنندگان این اتوبوس بعد از انجام مشاوره تخصصی با کارشناسان پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان از برنامه های اصلی این برنامه می باشد.

اطلاع رسانی و معرفی خدمات مرکز مشاوره بیماری های رفتاری نیز یکی از اهداف این برنامه می باشد که مراجعینی که به هر دلیلی نیاز به دریافت خدمات مراقبتی و درمانی تخصصی در خصوص این بیماری را دارند از طریق کارشناسان مستقر در اتوبوس به این مرکز  ارجاع شده و در چرخه مراقبت و درمان قرار می گیرند.

کلیه خدمات شبکه بهداشت و درمان درخصوص بیماری /HIV ایدز  هم در مرکز مشاوره بیماری های رفتاری و هم خدمات اتوبوس سیار به صورت رایگان و کاملا محرمانه ارائه می شود.

شبکه بهداشت و درمان به کلیه شهروندانی توصیه می کند که برای آگاهی از سلامت خود با مراجعه به مرکز مشاوره بیماری اچ آی وی/ ایدز به آدرس زیر از خدمات این مرکز بهره مند شوند.

خط سیر فعالیت اتوبوس سیار آموزش،  اطلاع رسانی و بیماریابی /HIV ایدز در شهرستان شهریار به شرح زیر می باشد:

 ردیف

روز  هفته

تاریخ

خط سیر

ساعت فعالیت

1

شنبه

1403/10/09

خادم آباد( ورودی درب دوم)

14-9

2

یکشنبه

1403/10/11

فاز یک اندیشه (خیابان ششم -روبروی پارک)

14-9

3

دوشنبه

1403/10/12

امیریه(جنب ایستگاه­های تاکسی رانی)

14-9

4

سه شنبه

1403/10/13

شاهد شهر(میدان اصلی)

14-9

5

چهارشنبه

1403/10/14

نصیر آباد(جنب پایانه تاکسی رانی)

14-9

6

شنبه

1403/10/17

صباشهر(پل ارتباطی شهید سبزآبادی)

14-9

7

یکشنبه

1403/10/18

ویره(خیابان آزادگان)

14-9

8

دوشنبه

1403/10/19

شهریار(روی پل قائم)

14-9

9

سه شنبه

1403/10/20

شهریار(روی پل قائم)

14-9

 

ویروس hiv یا (Human Immunodeficiency Virus) با اثرگذاری بر گلبول‌های سفید بدن خصوصا لنفوسیت‌ها که نقش مهمی در مبارزه با انواع عفونت برعهده دارند، مقاومت بدن را در برابر عوامل بیماری‌زا می‌گیرد. سیستم ایمنی بدن، گروهی ازسلول ها و ارگان ها هستند که بدن را در برابر ویروس ها و عفونت ها محفاظت می‌کنند و بدون آن ها٬ توانایی بدن برای مبارزه با نواع عفونت ها تضعیف می ‌شود. به همین دلیل وقتی ویروس HIV وارد بدن فردی شود به تدریج قدرت دفاعی بدن وی ضعیف می شود و این فرد در برابر انواع بیماری ها و عفونت ها آسیب پذیر می گردد.

در سراسر دنیا توجه ویژه به برنامه‌ریزی جهت ارتقا کمی و کیفی خدمات تشخیص اچ‌آی‌وی که منجر به تشخیص به هنگام بیماری شود یکی از محورهای اصلی برنامه کنترل این بیماری است.

جلب مشارکت گیرندگان خدمت و تمرکز بر مشارکت اجتماعی در این امر یکی از راهکارهای موثر در دستیابی به اهداف پیشگیری و تشخیص است و بی شک پایان اپیدمی اچ‌.آی‌.وی درگرو فراهم کردن امکان دسترسی همگان به خدمات مطلوب پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان بیماری است.

علی‌رغم فعالیت‌ها و اقداماتی که در طول سالیان گذشته انجام شده، هنوز چالش‌های بسیاری وجود دارد که باید به آن توجه شود. یکی از چالش‌های اصلی در کشور افت فعالیت‌های تشخیص و شناسایی موارد مبتلا به اچ‌.آی‌. وی است لذا به‌منظور اطلاع‌رسانی مناسب و ترغیب به انجام تست در این خصوص، تشدید فعالیت‌های بیماریابی در کلیه‌ مراکزی که تست تشخیص اچ‌.آی‌.وی انجام می‌دهند، مدنظر قرار گرفته‌است.

با توجه به این مهم و حساسیت موضوع ایدز و رسالت دست‌اندرکاران عرصه سلامت و بهداشت کشور به مناسبت روز جهانی ایدز یک بازه زمانی یک ماهه (از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر) در نظر گرفته شده‌است که، فرصت مناسبی برای تبیین برنامه‌ها، جلب مشارکت سیاستگذاران و مسئولان، بیان اقدامات، دستاوردها و چالش‌های موجود و همچنین تکریم فعالیت‌های دست اندرکاران خواهد بود.

بازه زمانی پویش «من هم تست اچ‌.آی‌.وی می‌دهم» یک ماه است که از تاریخ ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳و با دو هدف برگزار می شود:

هدف اول: بیماریابی در جمعیت‌های کلیدی

بیماریابی در جمعیت‌های کلیدی در اصل تشدید برنامه‌های موجود با افزایش ظرفیت مراکز ارائه‌دهنده‌ی خدمت تست هستند و مطابق دستورالعمل مشاوره و تشخیص اچ‌آی‌وی است که با روش OPT-OUT انجام می گیرد. انتظار می‌رود که با افزایش ظرفیت مراکز ارائه دهنده‌ی خدمت که تست اچ‌آی‌وی انجام می‌دهند، تعداد تست‌های تشخیصی به دو برابر ماه قبل افزایش یابد.

هدف دوم: اطلاع‌رسانی و دسترسی همگانی به آموزش و تست

در این بخش برنامه با برپایی پایگاه‌های موقت در مراکز تجمع و میادین اصلی شهر و یا پارک‌ها و... اطلاع‌رسانی و آموزش اچ‌آی‌وی بر مبنای رویکرد نوین آموزش آچ‌آی‌وی صورت می‌گیرد. در این پایگاه‌ها تعداد محدودی تست نیز وجود دارد و پس از ارائه آموزش‌ها در صورتی که کسی تمایل به انجام تست داشته باشد، توسط فرد دوره‌دیده مورد آزمایش قرار می‌گیرد (روش OPT-IN).

تاکید بر رعایت محرمانگی از ارکان اصلی این فعالیت است. در واقع دسترسی عمومی به آموزش و تشخیص اچ‌آی‌وی به‌صورت نمادین و در قالب یک رویداد مختص روز جهانی ایدز انجام می‌شود. این بخش عمدتاً توسط موسسات، سازمان‌های مردم‌نهاد و یا مطب‌های خصوصی و از طریق فراخوان در هر دانشگاه انجام می‌گیرد.

تست تشخیصی اچ‌.آی‌.وی در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری به‌صورت کاملاً محرمانه و رایگان در دسترس است. آدرس مراکز ارائه دهنده خدمت تشخیص اچ‌.آی‌.وی از طریق سایت https://icdc.behdasht.gov.ir/vct قابل دسترس عموم است.

 

آدرس مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شهرستان شهریار

شهریار: زیرگذر قائم، خیابان شریعتی (آهنگران سابق، تقاطع پارک مهر، به طرف تالار سامان، نبش خیابان امام رضا (ع) مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شهریار، طبقه دوم

شماره تماس: 652693800- 65289470

 

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 341789
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings