به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری جلسه آموزشی با موضوع راهبرد پدافند غیرعامل برای تامین امنیت مواد غذایی برای کارکنان نیروی انتظامی«ناجا» شهرستان شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی با موضوع راهبرد پدافند غیرعامل برای تامین امنیت مواد غذایی برای کارکنان نیروی انتظامی«ناجا» شهرستان شهریار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی با موضوع راهبرد پدافند غیرعامل برای تامین امنیت مواد غذایی، برای گروه هدف کارکنان نیروی انتظامی(ناجا) شهرستان شهریار، برگزار شد.
در این جلسه آزاده محمد ابراهیم؛ کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه، مطالبی در زمینه تغذیه سالم و نقش آن در بهبود سلامت در جامعه ارائه نمود.از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه می توان به امنیت غذایی اشاره نمود که به عنوان یکی از مهمترین ارکان امنیت ملی کشورها مورد توجه می باشد.امنیت غذایی در واقع به معنای حفظ سلامت مواد غذایی در کلیه مراحل تامین غذایی می باشد و با توجه به اینکه تأمین غذایی شامل مجموعه ی گسترده ای از فعالیت های مختلف بوده که از زیرساختها و فعالیت های زیربنایی شروع و به توزیع مواد غذایی نهایی در سفره خانوار ختم می شود و در واقع زنجیره ای شامل تولید و توزیع، مصرف، حمل و نقل و ترابری و خدمات واسطه می باشد .امنیت غذایی علاوه بر شاخص سلامت دارای ابعاد دیگری می باشد و به طور کلی می توان امنیت غذایی را تأمین غذای کافی، مناسب و به موقع برای افراد جامعه تعریف نمود.امنیت غذایی در شرایط بحران نیز به این صورت تشریح گردید که در صورت بروز هر گونه بحران (ناشی از جنگ یا عوامل طبیعی)؛ تامین مایحتاج عمومی به ویژه غذای سالم و کافی؛ از اولویت های اصلی مدیریت بحران می باشد که با انجام پیش بینی و برنامه ریزی صحیح در قالب پدافند غیرعامل؛ یکی از راهبردهای مهم و موثر برای مدیریت بحران و حفظ آرامش اجتماعی و پیشگیری از بی نظمی و خشونت به شمار می آید و اجرای صحیح برنامه امنیت غذایی در پدافند غیرعامل از وارد شدن خسارت مادی و بروز تلفات انسانی جلوگیر ی و یا میزان آن را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
سالم و فعال و تامین امنیت غذایی (Food sequrity) در یک نظام اجتماعی؛ دسترسی همه افراد یک جامعه، به غذای کافی و سالم، درآمد خانوار ذائقه و دانش تغذیهای خانوادهها در نحوه تخصیص بودجه برای تهیه بهترین نوع غذای در دسترس و چگونگی تقسیم غذا در خانواده اشاره نمود. امنیت غدایی زمانی تأمین میشود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندامهای بدن برسد. برای تأمین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید سازمانها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند.
کامنت