به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری جلسه آموزشی مدیریت و اطلاع رسانی خطر در طغیان های ناشی از آب و غذا در شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برگزاری جلسه آموزشی مدیریت و اطلاع رسانی خطر در طغیان های ناشی از آب و غذا در شهریار
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی مدیریت و اطلاع رسانی خطر در طغیان های ناشی از آب و غذا، با حضور مراقبین سلامت ناظر مراکز و پایگاه های سلامت تابعه در سالن همایش شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
این جلسه با هدف توانمندسازی کارکنان بهداشتی در زمینه مهارتهای ضروری ارزیابی و مدیریت طغیان بیماریهای واگیر برگزار شد.
در این جلسه دکتر داداشی؛ سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها ضمن بیان، اهداف برگزاری جلسه و اهمیت مدیریت بیماریهای منتقله از طریق آب و عذا در خصوص اپیدمیولوژی بیماریهای منتقله از آب و غذا ، مراحل ارزیابی و بررسی طغیان، اصول بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا، از مواردی است که در این کارگاه آموزشی ارائه گردید.
برای تعریف طغیان ناشی از یک بیماری منتقله از آب و غذا تعاریف مختلفی وجود دارد. مهمترین تعریف رایج در این مورد که در نظام مراقبت نیز به کار برده میشود به این شرح است: «اگر دو نفر یا بیشتر از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علائم بالینی مشترکی داشته باشند، طغیان بیماری منتقله از غذا اتفاق افتاده است.»
مسمومیت های ناشی از آب و غذا هر سال تعداد زیادی از افراد جوامع مختلف را درگیر می کنند، که عوامل ایجاد کننده آن شامل باکتری ها، ویروس ها و انگل ها هستند. کشت مدفوع و همچنین جستجوی عوامل بیماری زا در مواد غذایی به هنگام شیوع مسمومیت های ناشی از آب و مواد غذایی جهت تشخیص عامل طغیان، ردیابی طغیان ها در سطوح مختلف به عنوان ابزاری مهم در شناسایی، درمان و مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذا در نظام سلامت بسیار حائز اهمیت است.
طغیان بیماری های واگیر یکی از چالش ها و مشکلات نظام سلامت می باشد. شناسایی و بررسی به موقع طغیان ها و کنترل آنها نقشی اساسی در کاهش موارد ابتلا و مرگ و میر و هزینه های ناشی از آنها دارد.
کامنت