به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری کارگاه آموزشی بوکلت میانسالان و آموزش پاپ اسمیر و معاینه پستان برای گروه هدف مراقبین سلامت
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برگزاری کارگاه آموزشی بوکلت میانسالان و آموزش پاپ اسمیر و معاینه پستان برای گروه هدف مراقبین سلامت
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ دوره بازآموزی بوکلت سلامت میانسالان، آموزش پاپ اسمیر و معاینه پستان، برای گروه هدف مراقبین سلامت شاغل در مراکز بهداشتی درمانی تابعه در سالن همایش شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
این جلسه آموزشی در راستای بازآموزی و افزایش آگاهی مراقبین سلامت در خصوص اجرای دستورالعمل های برنامه سلامت میانسالان و پیشگیری از مرگ های قابل اجتناب؛ به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت، در 4 دی1403، تشکیل شد.
در این کارگاه آموزشی خانم عربلو؛ کارشناس برنامه سلامت میانسالان، ضمن تبیین دستورالعملهای اجرایی در حوزه سلامت میانسالان و سرفصل های مهم سلامت میانسالان مباحث «غربالگری سرطان دهانه رحم» و «غربالگری سرطان پستان» و «پیشگیری از مرگ های قابل اجتناب»، اهداف این برنامه (کاهش مرگ زودهنگام، افزایش امید به زندگی و ارتقاء سطح سلامت میانسالان بوکلت میانسالان) را بیان نمود.
این کارگاه بصورت پرسش و پاسخ با همکاری مراقبین سلامت برگزار گردید و در نهایت به سوالات و ابهامات شرکت کنندگان پاسخ داده شد
با توجه به این مطلب که گذر اپیدمیولوژیک، تغییر سیمای بیماریها و مخاطرات تهدید کننده سلامتی در عصر حاضر که به دلایل متفاوتی اتفاق افتاده است، نیازهای سلامت را به طور بنیادی تغییر داده و پاسخگویی به این نیازهای دائما در حال تغییر را به یکی از چالشهای مهم نظام سلامت در همه جوامع تبدیل کرده است. این امر چه در تعریف گروههای پرخطر برای در یافت خدمات سلامتی و چه در ابعاد مختلف سلامت مشهود است و به عبارت دیگر نگرش و رو یکرد نوینی را برای حل معضلات سلامت پیش رو ی سیاستگذاران قرار داده است.
یکی از گروههای سنی مهم در این تغییر رو یکرد نظام سلامت، گروه سنی میانسالان است که نیمی از جمعیت کشورهای در حال توسعه را تشکیل می دهند و به طور روز افزونی جمعیت آنان در حال افزایش است، بویژه در کشور های در حال توسعه رشدی سریعتر از رشد کل جمعیت در این گروه اتفاق می افتد و این سرعت رشد تا چند دهه آینده نیز ادامه خواهد داشت. از طرف دیگر این گروه یا به عبارت دیگر والدین، محور سلامت خانواده بوده و مرگ ومیر، ناتوانی و رفتارهای آنها، همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد و خطرات تهدید کننده سلامتی آنان بر سلامت سایر گروهها ی سنی در خانواده نیز موثر است.
این گروه سنی دارای نقش مولد اقتصادی بوده و به همین سبب سایر گروههای سنی در خانواده و جامعه به آنان وابسته اند. همچنین چهره سلامت و بیماری در این گروه سنی متفاوت با سایر گروههای سنی است و مداخله برای کاهش بار بیماریها در آنان به سادگی کنترل بیماریهای وا گیر دار نیست و به شدت به مسائل فرهنگی، اجتماعی و عادات شیوه زندگی بستگی دارد. با توجه به آنچه گذشت، بدون توجه به سلامت این قشر عظیم اجتماع که کانون سلامت در خانواده نیز هست، رسالت سازمان مسئول سلامت خانواده، تحقق نخواهد یافت.
بسته خدمات جامع ارزیابی سلامت زنان و مردان میانسال ایران، با توجه به اهمیت این گروه سنی در خانواده و جامعه بویژه لزوم برنامه ریزی برای پیشگیری از بیماری و کاهش مرگ و میر زود هنگام آنان توسط دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر مبنای استانداردهای علمی و متناسب با شرایط کشور و اولویتها و نیازهای سلامت خانواده های ساکن کشور جمهوری اسلامی ایران تدوین شده است. کارکنان بهداشتی در چارچوب طرح تحول نظام سلامت، موظفند بسته خدمتی سلامت میانسالان را که به صورت ادغام یافته برای مراقبت از سلامت بانوان و مردان 30-59 سال طراحی شده، در همه مراکز ارائه خدمات بهداشتی اولیه در نظام شبکه ارائه نمایند.
کامنت