برگزاری کارگاه آموزشی کودک سالم و ناخوشی های ادغام یافته(Well Baby Care - Integrated Management Child illness) در شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
کارگاه آموزشی Well Baby Care - Integrated Management Child illness (کودک سالم و ناخوشیهای ادغام یافته) در شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
کارگاه آموزشی « کودک سالم و ناخوشیهای ادغام یافته» برای گروه هدف پزشکان شاغل در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان شهریار در شبکه بهداشت و درمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار، این برنامه با هدف افزایش آگاهی در خصوص بوکلتها، دستور العملها و شاخصهای برنامه مراقبتهای ادغام یافته کودک سالم (Well Baby Care ) و مراقبتهای ادغام یافته ناخوشیهای اطفال (Integrated Management Child illness) ، روز پنج شنبه مورخ 1402/04/27 در سالن همایش شبکه بهداشت برای گروه هدف پزشکان برگزار شد.
در ابن برنامه آموزشی قیدر کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت و مومنی کارشناس برنامه نوزادان واحد سلامت خانواده و جمعیت ضمن شرح و تفسیر دستورالعملها و شاخصهای این حوزه و تشریح شرح وظایف گروه پزشکان در این برنامه، به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
مراقبتهای ادغام یافته کودک سالم(Well Baby Care )
تکامل کودک از دوران جنینی آغاز میشود و با مراقبت و تغذیه مطلوب در دوران بارداری، فرصت رشد و تکامل مطلوب کودک که حق طبیعی اوست فراهم میشود. مهمترین تکامل مغزی کودک در ۲ سال اول زندگی است که نقش قابل ملاحظهایبر عملکرد ذهنی، جسمی، روانی، اجتماعی و ایمنی کودک دارد. تجربیاتی که کودک در سالهای سوم تا پنجم زندگی کسب میکند او را برای کسب مهارتهای اجتماعی و یادگیری در دوران مدرسه آماده میسازد. تجربیات و مهارتهای کودک در دوران ۸-۶ سالگی که بدو ورود به مدرسه است در قدرت یادگیری او در دوران تحصیل حیاتی است. بنابراین مراقبت از کودک، حمایت، آموزش، رشد و تکامل مطلوب از دوره لقاح آغاز میشود و نه تنها مراقبت کودک بلکه مراقبت از مادر نیز برای بقاء، رشد و تکامل کودک حائز اهمیت است.
کودکانی که از مراقبت مطلوب برخوردارند در آموزش و سایر خدمات اجتماعی از بقیه پیش گرفته، از توان تولید بیشتری برخوردارند دارند و به قانون بیشتر احترام میگذارند. لذا هزینههای آینده برای آموزش بهداشت و هزینههای اجتماعی کاهش خواهد یافت و سرمایههای اجتماعی فزونی مییابد. برنامه مراقبت کودک سالم به دنبال یافتن راهی برای جدا کردن کودکان سالم از کودکان به ظاهر سالم یا مستعد به بیماری است که هنوز نشانههای بیماری در آنها مستقر نشده است. در حقیقت هدف این برنامه طراحی نظام غربالگری استاندارد مراقبت کودکان صفر تا ۸ سال و اجرای آن میباشد.
محتوی استراتژی عبارتند از:
کاهش ریسک بروز حوادث با آموزش درمورد پیشگیری از حوادث و سوانح
رشد و تغذیه در سلامتی
بررسی وضعیت تکامل
اختلالات بینایی و شنوایی
اختلالات رفتاری و ارتباطی کودک و والدین
واکسیناسیون و مکملهای دارویی
معاینه فیزیکی کامل کودک با توجه به شایعترین مشکلات غیر واگیریعنی ارزیابی وضعیت عمومی یا نشانههای خطر، زردی
مراقبتهای ادغام یافته ناخوشیهای اطفال (Integrated Management Child illness)
به دنبال برنامههای بهداشتی مثل کنترل بیماریهای اسهالی، بیماریهای تنفسی، تامین آب آشامیدنی سالم و ترویج تغذیه با شیر مادر طی دو دهه اخیر در کشور شاهد کاهش قابل ملاحظه مرگ کودکان زیر ۵ سال کشور بوده ایم. این دستاورد نتیجه زحمات پرسنل بخش بهداشت و درمان از سویی، و از سوی دیگر تغییرات در شرایط عمومی توسعه کشور مثل افزایش باسوادی در جامعه، افزایش دسترسی به ارتباطات، تامین راههای مناسب و ایمن به خصوص در نقاط محروم کشور بوده است. برآیند همه این پیشرفتها، تغییر الگوی بیماری و مرگ در کشور است، به گونهایکه مرگ ناشی از بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن و یا اسهال جای خود را به مرگ ناشی از حوادث و ناهنجاریهای مادر زادی داده اند. اما با نگاهی عمیقتر در مییابیم، هر چند مرگ ناشی از بیماریهای تنفسی و اسهال کاهش یافته است و اولویت دار بودن مقابله با آن را به دچار تردید میکند ولی کماکان شایعترین علت مراجعه کودکان زیر ۵ سال به پزشکان در کشور، عفونت تنفسی و اسهال است. بدین منظور استراتژی تحت عنوان مراقبتهای ادغام یافته ناخوشیهای اطفال (مانا) مطرح شد که مهمترین و شایعترین علل مراجعه و مرگ و میر کودکان را در برگرفته و تشخیص و درمان صحیح بیماریها را بر اساس نشانههای موجود امکان پذیر میسازد. مانا به عنوان مناسبترین راهکار در جهت کاهش مرگ و میر کودکان در کشورهای در حال توسعه میباشد که به تمامیت سلامت کودک مینگرد و نه فقط به بیماری وی و علاوه بر درمان کنونی و بهره جویی از فرصتهای از دست رفته برای ارائه خدمات پیشگیری اولیه، خانوادهها را در درمان کودک در منزل درگیر میسازد تا زمینههای بیمار شدن کودک و یا غفلت از نشانههای خطر در جریان بیماری را به حداقل برسانند.
هدف کلی این برنامه
کاهش مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال
ارتقاء مهارتهای کارکنان ارائه دهنده خدمت
بهبود رفتار و عملکرد خانواده و جامعه
کامنت