برگزاری کمیته مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز )
برگزاری کمیته مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز )
کمیته گرامی داشت هفته ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان با حضور سرپرستان واحد های ستادی مرکز بهداشت شهریار برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، کمیته گرامی داشت هفته ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) در روز سه شنبه 13 تیر 1402 با حضور سرپرستان واحد های ستادی مرکز بهداشت شهریار، در دفتر معاونت بهداشتی برگزار شد .
در ابتدای جلسه دکتر قدیری ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر به بیان اهمیت زئونوزها و نقش ناقلین در انتقال این بیماری ها و نگرانی های موجود در خصوص بیماری هایی نظیر CCHF و تبدنگی پرداختند و بر لزوم تشدید اقدامات آموزشی، اطلاع رسانی و مراقبت های بهداشتی تأکید کردند .
در ادامه دکتر داداشی با اشاره به نام گذاری 13 تا 19 تیر ماه به عنوان ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان به اهمیت این بیماری ها و نگرانی هایی که در خصوص این بیماری ها از جمله حیوان گزیدگی در شهرستان شهریار وجود دارد پرداختند و با ارائه آمار و شاخص های زئونوز شهرستان اهمیت نقش آموزش به گروه های شغلی و مردم درخصوص این بیماری ها و روش برخورد با موارد مشکوک و قطعی بیماری را بیان کردند.
در ادامه با اشاره به لزوم یکپارچگی در همسویی در اقدامات و فعالیت ها ، شرح انتظارات از هر یک از واحد های ستادی شبکه بهداشت بیان شد.
15تیر ماه، روز جهانی مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان است. و از 13 تا 19 تیر به عنوان هفته مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان انتخاب شده است. هدف از نامگذاری این روز روشن کردن و معطوف کردت توجهات به بیماری هایی است که منشأ آن حیوانات هستند و می توانند به انسان منتقل شوند می باشد
بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان توسط میکروب های مضر مانند ویروس ها، باکتری ها، انگل ها و قارچ ها ایجاد می شوند و می توانند انواع مختلفی از بیماری ها را در انسان ها و حیوانات ایجاد کنند، از بیماری های خفیف تا جدی و حتی مرگ. حیوانات گاهی اوقات ممکن است در ظاهر سالم به نظر برسند، ولی حامل میکروب هایی باشند که می توانند افراد را بیمار کنند.
مهمترین بیماری های مشترک میان انسان و دام که در کشور ما دیده می شود، می توان به تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد. از طرفی دیگر به دلایل مختلف، خطر ورود بیماری های دیگر مانند آنفلوانزای پرندگان ، چیکونکونیا ، جنون گاوی، تب دره ریفت و... را نباید نادیده گرفت.
کامنت