به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
گرامیداشت روز بین المللی کاهش خطر بلایا
به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ گرامیداشت روز بین المللی کاهش خطر بلایا
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ روز بین المللی کاهش خطر بلایا ( 13 اکتبر مصادف با 22 مهرماه ) با شعار سال 2024 که از طرف آژانس بین المللی کاهش خطر بلایا ( UNDRR ) با عنوان «توانمندی نسل آینده برای فردایی تاب آور»، تعیین گردیده است.
روز جهانی کاهش اثرات بلایا و فجایع برای تشویق شهروندان و دولت ها برای ارتقای تاب آوری جامعه و اقشار مختلف در برابر بلایا و فجایع در نظر گرفته شده است. مجمع عمومی سازمان عمومی ملل متحد، روز ۱۳ اکتبر را با عنوان روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی به عنوان بخشی از بیانیه دهه جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی (دهه ۹۰ میلادی) انتخاب کرد. در سال ۲۰۰۲ مجمع عمومی تصمیم گرفت سالگرد سالانه را برای تشویق فرهنگ جهانی برای کاهش اثرات بلایای طبیعی، شامل پیشگیری، کاهش و آمادگی، حفظ کند. در سال ۲۰۰۹ نام این روز به روز جهانی کاهش اثرات بلایا و فجایع تغییر یافت.
جوامع به طور قابل توجهی از بلایای ناشی از مخاطرات طبیعی و بلایای انسانی یا رویدادهای ساخته دست بشر متاثر میشوند، بلایای فزاینده که بسیاری از آنها ناشی از تغییرات اقلیمی و تشدید شدهاند، رفاه کودکان و جوانان را تهدید میکند.توانمندسازی کودکان، به ویژه از طریق آموزش، میتواند آنها را قادر سازد تا از خود محافظت کنند و با به اشتراک گذاشتن آنچه آموختهاند، عامل تغییر در خانوادهها و جوامع خود شوند، فراتر از خطر مرگ و جراحت، کودکان در عواقب یک فاجعه با اثرات آبشاری مانند اختلال در تحصیل، تغذیه و مسائل بهداشتی و حفاظتی مواجه میشوند. برای محافظت از کودکان در برابر بلایا، کشورها باید آسیبپذیریها و نیازهای آنها را در نظر بگیرند. طراحی راهبردهای ملی و محلی کاهش خطر بلایا به همان اندازه مهم است که کودکان و جوانان توانمند شوند و فضا و روشهایی برای کمک به کاهش خطر بلایافراهم شود.
حفاظت از کودکان و جوانان از طریق مدارس و امکانات آموزشی امن: کودکان حق دارنددر مدارس خود ایمن باشند و این با اطمینان از اینکه مدارس در برابر بلایا مقاوم هستند شروع میشود. -توانمندسازی کودکان و نوجوانان برای ایمن بودن از طریق آموزش مناسب سن برای درک خطراتی که با آن روبرو هستند. این شامل ایجاد آمادگی آنها برای انجام اقدامات اولیه است روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی۲۰۲۴ در سال ۲۰۲۴، این روز بر نقش حیاتی *آموزش*در حفاظت و توانمندسازی جوانان برای پرورش آیندهای تاب آور و بدون فاجعه متمرکز بود. این موضوع با اهداف کلی چارچوب سندای یا Sendai Framework، که هدف آن کاهش خطرات و تلفات بلایای جهانی است، مطابقت دارد. بلایا به طور نامتناسبی بر جمعیتهای آسیب پذیر، به ویژه کودکان و جوانان تأثیر میگذارد. مؤسسات آموزشی نقش تعیین کنندهای در پرورش فرهنگ آمادگی و تاب آوری دارند. سرمایه گذاری در مدارس ایمن و سیاستهای جامع کاهش خطر بلایا برای محافظت از نسلهای آینده ضروری است.
اهداف و اهمیت روز جهانی کاهش اثرات بلایا روز جهانی کاهش اثرات بلایا، که هر ساله در تاریخ ۱۳ اکتبر برگزار میشود و به منظور افزایش آگاهی و ارتقاء فرهنگ جهانی در زمینه مدیریت رویدادهای طبیعی تعیین شدهاست. همچنین این مناسبت جهانی به عنوان فرصتی برای ترویج اقدامات پیشگیرانه و آمادگی در برابر بلایای طبیعی شناخته میشود. اهداف روز جهانی کاهش اثرات بلایا افزایش آگاهی عمومی یکی از اهداف اصلی این روز، افزایش آگاهی عمومی درباره خطرات بلایای طبیعی و نحوه مواجهه با آنها است. این امر شامل آموزشهای عمومی و برگزاری مانورهای عملی برای آمادهسازی جامعه میشود. توسعه جوامع مقاوم این روز به دولتها و شهروندان یادآوری میکند که همکاری برای ایجاد جوامع مقاوم در برابر بلایا ضروری است.
حوادث و بلایا از اجزای اجتنابناپذیر زندگی هستند که اغلب باعث تخریب و اختلالات فاجعهآمیز میشوند و سلامت جوامع، اقتصاد و محیط زیست را به خطر می اندازند بنابراین شناخت طیف بلایا و مخاطرات هر منطقه برای کاهش تلفات ضروری بهنظر میرسد.
«غیرقابل پیشبینی بودن» به عنوان یکی از جنبههای حوادث و بلایا ضرورت آمادگی در برابر خطراتی که بلایای طبیعی و غیرطبیعی ایجاد میکنند
امروزه بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی در بیشتر کشورها در حال افزایش است وافراد زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد، به همین منظور آمادگی و اقدام درست در زمینه کاهش این خطرات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
روز شمار ایام گرامیداشت هفته بین المللی (27-21 مهرماه ) به شرح ذیل می باشد:
- توانمند سازی کودکان و نوجوانان و نقش مدارس در جهت تاب آوری
- توانمند سازی کودکان و نوجوانان و نقش خانواده در جهت تاب آوری
- توانمند سازی کودکان و نوجوانان و تاب آوری جامعه
- توانمند سازی کودکان و نوجوانان و نقش شبکه های اجتماعی در جهت تاب آوری
- توانمند سازی کودکان و نوجوانان و نقش بازیهای کامپیوتری در جهت تاب آوری
- توانمند سازی کودکان و نوجوانان برای سازگاری با تغییرات اقلیم و حفظ محیط زیست
- توانمند سازی کودکان و نوجوانان و نقش مشارکت در ارتقاء فرهنگ پیشگیری از حوادث و بلایا
کامنت