"پيام هاي تغذيه اي روز جهاني غذا"
281938.mp3
"پيام هاي تغذيه اي روز جهاني غذا"
"پيام هاي تغذيه اي روز جهاني غذا"
?? مهر (?? اکتبر) روز جهاني غذا با شعار همه با هم براي تغذيه سالم و تامين امنيت غذايي خانواده در شرايط اپيدمي کرونا ميباشد.
امنيت غذايي، دسترسي فيزيکي و اقتصادي همه مردم در تمام اوقات به غذاي کافي ، سالم و مغذي است.
اولين چالش عمده غذايي در جهان افزايش گرسنگي در سطح جهان به خصوص در شرايط اپيدمي کرونا و تبعات اقتصادي آن است
دومين چالش عمده غذايي در جهان ، عدم وجود تعادل در رژيم غذايي روزانه افراد (سوء تغذيه) است.اشکال سوء تغذيه از تغذيه ناکافي و کمبود ريز مغذي ها گرفته تا اضافه وزن و چاقي (کم خوري و بيش خوري) مي باشد.
علارغم دريافت کافي يا بيش از حد انرژي ازغذا، دريافت ريز مغذي ها ممکن است ناکافي باشد ( اهميت دريافت حد مجاز از همه گروه هاي غذايي در طي روز)
طبخ صحيح ( پرهيز از سرخ کردن گوشتها، ماهي و سبزيجات، پختن با آب فراوان سبزجات و ..) نگهداري صحيح (نگهداري سبزيجات در يخچال به صورت خرد نشده و غير روباز، پرهيز از انجماد زدايي و انجماد مکرر مواد غذايي و ..) سبب حفظ مواد مغذي و کاهش اتلاف آنها ميشود.
سومين چالش عمده غذايي در جهان، نابودي محيط زيست و طبيعت و اسراف منابع غذايي ميباشد
هر ساله ?.? ميليارد تن مواد غذايي معادل غذاي ? ميليارد نفر در سال يا ?/? کل مواد غذايي توليد شده تبديل به ضايعات ميشود.
اصلاح الگوي مصرف از ارکان کليدي دستيابي به امنيت غذايي است.
کاهش ضايعات( نگهداري و طبخ صحيح مواد غذايي) و انتخاب هاي صحيح غذايي (خريد مواد غذايي مفيد به جاي خوراکي هاي فاقد ارزش غذايي و جانشين هاي غذايي در دسترس تر و ارزان تر مانند حبوبات و بلغور ها، جوانه هاي تهيه شده خانگي، عصاره هاي اسکلت گوشت و مرغ) و ترکيب مواد غذايي جهت افزايش خواص پروتيني و ريز مغذي ها ( ترکيب غلات و حبوبات، غلات و لبنيات و ..) از راهکارهاي داشتن تغذيه سالم و تامين امنيت غذايي خصوصا در شرايط دسترسي ناکافي دوران اپيدمي کرونا و پيشگيري و کنترل اين بيماري است.
همبرگر گياهي.mp?
همبرگر-نخود-وگان.mp?
تخم مرغ. pdf
پمفلت روز جهاني غذا.pdf
: