با انجام 5 برنامه گشت و بازرسی مشترک برای شناسایی مکان های عرضه و توزیع نمک غیر مجاز
300 کیلوگرم نمک غیر مجاز در شهرستان شهریار جمع آوری و معدوم شد
جمع آوری و معدوم سازی 300 کیلوگرم نمک غیر مجاز
با انجام 5 برنامه گشت و بازرسی مشترک برای شناسایی مکان های عرضه و توزیع نمک غیر مجاز در شهرستان شهریار 300 کیلوگرم نمک غیر مجاز شناسایی و معدوم شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، در دی ماه 1401، با هماهنگی های انجام شده 5 برنامه گشت و بازرسی مشترک برای شناسایی مکان های عرضه و توزیع نمک غیر مجاز با حضور نمایندگان فرمانداری ، کارشناسان بهداشت محیط شبکه و بازرسان اتاق اصناف برگزار شد. طی این بازرسی ها تعداد 23 واحد عرضه و توزیع نمک مورد بازدید و نظارت قرار گرفتند ، و به میزان 300 کیلوگرم نمک غیر مجاز شناسایی و معدوم شد. بر اساس لیست اعلام شده توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران ، نمک های غیر مجاز موجود در بازار تحت 40 نام تجاری مختلف با پروانه ساخت جعلی تولید و عرضه می شوند .
نمکهای غیر استاندارد و غیرمجاز از جمله نمک دریا به دلیل اینکه مراحل تصفیه را طی نمی کنند دارای ناخالصی و آلودگی های فراوان بوده و بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده، این نمکها سرشار از فلزات سنگین از قبیل سرب هستند. این دسته از نمک ها بدون نظارت دستگاه های اجرایی از جمله معاونت غذا و دارو، در شرایط غیر بهداشتی، بدون فرایند تصفیه و غنی سازی تولید می شوند و ناخالصی های فراوان دارند. بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است نمک های غیر استاندارد سرشار از فلزات سنگین و ناخالصیهایی همچون سرب، آرسنیک و کادیوم، جیوه، سنگ گچ، سولفات کلسیم و سایر ناخالصی ها بوده که دسته ای از این ناخالصی ها سرطان زا هستند.
کمبود ید هنوز یک مشکل بهداشت عمومی در جهان محسوب می شود عوارض کمبود ید طیف وسیعی از عقبماندگیهای ذهنی، اختلال در تکلم، نابینایی، ناشنوایی و غیره را در برمیگیرد علاوه بر آن بروز این کمبود در دوران بارداری موجب ابتلای کودک به عقبماندگی ذهنی و جسمی همچنین کاهش امتیاز بهره هوشی کودک می شود تعدادی از کشورها از جمله ایران توانستهاند با افزودن ید به نمک این مشکل را حل کنند و استفاده از نمکهای یددار، از جمله مهمترین و آسانترین روشهای پیشگیری از اختلالات تیروئید است.
توصیه می شود در هنگام خرید به درج واژه "نمک تصفیه شده یددار" ، شماره پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و سایر مشخصات از جمله نام و آدرس واحد تولیدی نمک بر روی بسته بندی نمک توجه شود و از خرید نمک های فله از عطاری ها خودداری شود ؛ این نمک ها بر خلاف ادعاهای موجود اصلا خواص دارویی نداشته و هیچ اثر مناسبی بر سلامتی ندارد و برای سلامتی مضر و خطرناک است.
شهروندان عزیز می توانند با تماس با شماره 190 سامانه ملی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت و یا تماس با واحد رسیدگی به شکایات شبکه بهداشت و درمان شهریار با شماره تماس 65221216 گزارش یا شکایت خود را اعلام کنند تا در اسرع وقت نسبت به بازدید و بررسی مورد شکایت اقدام شود.
کامنت