شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/10/17 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدید کنندگان: 16
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع «غربالگری کم کاری تیروئید» برای پرستاران رابط برنامه غربالگری کم کاری تیروتید نوزادان شاغل در بخش NICU بیمارستان های شهرستان شهریار

به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برگزاری جلسه آموزشی با موضوع «غربالگری کم کاری تیروئید» برای پرستاران رابط برنامه غربالگری کم کاری تیروتید نوزادان شاغل در بخش NICU بیمارستان های شهرستان شهریار

343211.mp3 برگزاری جلسه آموزشی با موضوع «غربالگری کم کاری تیروئید» برای پرستاران رابط برنامه غربالگری کم کاری تیروتید نوزادان شاغل در بخش NICU بیمارستان های شهرستان شهریار

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی با موضوع «غربالگری کم کاری تیروئید» برای گروه هدف پرستاران رابط برنامه غربالگری کم کاری تیروتید نوزادان شاغل در بخش NICU بیمارستان های امام خمینی(ره) ،تأمین اجتماعی، امام سجاد(ع)  و نور، در شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد .

در این جلسه آموزشی خانم پارسا؛ کارشناس برنامه غربالگری نوزادان ضمن تبیین اهمیت و لزوم انجام غربالگری بهنگام کم کاری تیروئید برای کودکان 3 تا 5 روزه که در بیمارستان بستری شده اند، بر ثبت اطلاعات غربالگری انجام شده؛ در پرونده  الکترونیک تاکید کرد و مباحثی مانند تعریف بیماری کم کاری تیروئید و مشکلات ناشی از عدم تشخیص به هنگام آن؛ غربالگری اولیه؛ موارد نیاز به غربالگری مجدد و ... را ارائه نمود.

نوزادان نارسی که تا سومین روز تا پنجمین روز تولد خود در بیمارستان بستری شده باشند، پس از انجام غربالگری اولیه، نیازمند غربالگری مجدد دارند. والدین این نوزادان نسبت به اهمیت غربالگری مجدد این نوزادان  توسط کادر بیمارستانی  مورد آموزش قرار گیرند تا با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی در هفته دوم؛ چهارم؛ و دهم تولد، نسبت به غربالگری مجدد این نوزادان اقدام نمایند.

 «بیمـاری کم کاری تیرویید نوزادان» کمبود هورمون تیروکسین در بـدن نـوزاد، بـه هـر علتـی، می باشد. این بیماری در بدو تولد معمولاً علامت مشخصی ندارد و بهترین روش شناسایی بیماران انجام غربالگری نوزادان است. اهمیت این بیمـاری در این است که اگر بیماری تشخیص داده نشود یا درمان دیر شـروع شـود و یا کنترل بیماری مناسب نباشـد، بیمـار بـه عقـب مانـدگی ذهنـی دچـار می شود. 

بیماری کم کاری تیرویید نوزادان، وضـعیتی از کمبـود هورمـون تیروییـد قابـل درمان است که در صورت عدم تشخیص به هنگام و یا درمان نامناسب، می تواند موجب بروز عقبماندگی شدید و اختلال در رشد کودک شود. عدم تـشخیص و درمان مناسب و بههنگام بیماری در مبتلایان، بار بیماری سنگینی را بر خانواده و جامعه وارد می کند. در حالی که در صورت تشخیص به هنگام، درمـان سـاده، آسان، ارزان و موثر است.

غربالگری نوزادان به آزمایش هایی اطلاق می شود که در چند روز اول زندگی نوزاد انجام می شود و نوزادانی را که ممکن است بیمار باشند (موارد مشکوک) از نوزادانی که احتمالاً بیمار نیـستند جـدا مـی کننـد. پـس از غربـالگری و تعیـین مـوارد مشکوک باید آزمایشهای تایید تشخیص انجام شده تا ابتلا به بیماری مسجل گردد. غربالگری نوزادان فعالیتی پیشگیرانه است که منجر به تشخیص بیماریهای قابل درمان انـدوکرین، متابولیـک، ژنتیـک، هماتولوژیک و عفونی می شود.

با شروع غربالگری نوزادان برای بیماریهای متابولیک از دهـه 60 مـیلادی، افـق جدیـدی در ارتقاء سلامت نوزادان و کودکان باز شد و از حدود دو دهه قبل، این فعالیت به عنوان یک فعالیـت بهداشـتی بـسیار مهـم در اغلب کشورهای پیشرفته دنیا درآمد. بـا غربـالگری نـوزادان و شناسـایی بیمـاران و درمـان مناسب آنان، عوارض جدی بیماری اتفـاق نیفتـاده و بـا حفـظ ضـریب هوشـی طبیعی در بیمار، فردی مولد و سالم به جامعه تحویل داده می شود. ادغام برنامه کشوری غربالگری نوزادان برای بیماری کـمکـاری تیروییـد، در مهر ماه سال ،1384 اجرای هم زمـان آن در روسـتاها و شـهرها، دسـتیابی بـه پوشش بیش از %97 در کمترین زمان ممکن، شـروع درمـان در کلیـه بیمـاران شناسایی شده، حفظ ضریب هوشی طبیعی در همه بیماران تحـت درمـان، دارا بودن هزینه به سـود 1 بـه 22 و بـسترسـازی مناسـب بـرای غربـالگری دیگـر بیماریهای مهم و قابل غربالگری در نوزادان، از ویژگیهای مهمی است که این برنامه را در دنیا بی نظیر کرده است. 

 

 

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 343211
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings