شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/08/29 - 12:25
  • - تعداد بازدید: 22
  • - تعداد بازدید کنندگان: 19
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع راه های ارتقاء سلامت روان در دانش آموزان برای والدین مدرسه ابتدایی قلم و یاس

به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برگزاری جلسه آموزشی با موضوع راه های ارتقاء سلامت روان در دانش آموزان برای والدین مدرسه ابتدایی قلم و یاس

341476.mp3 برگزاری جلسه آموزشی با موضوع راه های ارتقاء سلامت روان در دانش آموزان برای والدین مدرسه ابتدایی قلم و یاس

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ در روز دوشنبه 28 آبان 1403، جلسه آموزشی در خصوص  راه های ارتقاء سلامت روان در دانش آموزان برای والدین مدرسه ابتدایی قلم و یاس برگزار شد.

در این جلسه لیلا ابوالفتحی؛ روانشناس،  مباحثی در خصوص اهمیت سلامت روان، مدیریت استرس در خانواده برای کاهش استرس دانش آموزان و لزوم یادگیری مهارتهای زندگی در بین اعضای خانواده، اهمیت دانش والدین در تربیت صحیح کودک، مطرح نمود. 

در دنیای امروز همه چیز به سمت تخصصی شدن پیش می رود و روابط آدمها هم نیز تحت سلطه همین تکنولوژی دگرگون شده. انسان دیگر نمی تواند به تنهایی همه نیازهای خود را برطرف کند و لازم است در مسیر زندگی اش از متخصصین بهره گیرد. 

یکی از شرایط ضروری و مهم برای رشد یک جامعه، وجود افراد سالم است. جامعه‌ای که به سلامت جسم و روان اعضایش توجه می کند، خود را به سمت پیشرفت و ترقی سوق می دهد. انسان های سالم در ابتدا زمینه رشد فردی را برای خودشان فراهم می کنند و بعد این رشد را در سطح اجتماعی منتقل می کنند یعنی مصداق همان اثر پروانه ای در جامعه. یکی از اصلی ترین و معتبرترین مراجع دنیا در زمینه سلامت، سازمان بهداشت جهانی (World Health Organization) است. این ارگان سلامت روان را بدین شکل تعریف می‌کند:

«حالتی از سلامتی است که فرد در آن توانایی کافی و کامل برای ایفای نقش های روانی یا جسمی خود در جامعه و روابط بین فردی را دارد. همچین قادراست با تنش های زندگی روزمره مقابله کند و از حداکثر تواناییش بهره برد.»

بی شک سلامت روانی به معنای فقدان بیماری و مشکلات جسمی یا روحی نیست و قطعاً دلایل متعددی همچون عوامل محیطی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بر سلامت روان تاثیرگذار می باشند. 

خانواده نقش مهمی در تامین سلامت روانی افراد دارد. زیرا اولین محیطی است که پایه های رشد کودک در آن شکل می گیرد. تفاهم و سازگاری و محبت موجود در خانواده در پرورش و تقویت اعتماد به نفس کودکان نقش بسیار مهمی ایفا می کند. ریشه رفتارهای نابهنجار کودکان را باید در خانواده جست و جو کرد و آگاهی از وضعیت خانواده برای ریشه یابی علل رفتارهای نابهنجار حائز اهمیت است. نکته ایی که در مبحث اهمیت دارد، آگاهی والدین از مهارت های زندگی و شیوه های صحیح فرزند پروری است.

یکی از موضوعات مهم در روانشناسی و مشاوره، مهارت های زندگی است. مهارت های دهگانه زندگی به شرح زیر است:

  1. مهارت خودآگاهی و موانع خودشناسی
  2. حل مسئله و تصمیم گیری
  3. هوش هیجانی (برای شرکت در آزمون هوش هیجانی روی لینک کلیک کنید.)
  4. اعتماد به نفس
  5. مهارت نه گفتن و جرات ورزی
  6. تفکر خلاق
  7. تفکر انتقادی
  8. مهارت مقابله با استرس
  9. مدیریت خشم و عصبانیت
  10. ارتباط موثر و مهارت های بین فردی

آگاهی از مهارت های زندگی به ما کمک می کند تا در موقعیت های مختلف زندگی مان، بهترین و موثرترین واکنش را نشان دهیم. در روابط خود بالغانه رفتار کنیم و بدون خشم و خشونت مسائل پیش آمده را حل و فصل کنیم. نتایج تحقیقات انجام شده در این خصوص نشان می دهد که آموزش مهارت های زندگی بر کاهش علائم اختلالات روانی به ویژه اضطراب، افسردگی و استرس دانش آموزان مشکوک به اختلال روانی تأثیر دارد. پس می توان گفت مهارت های زندگی و سلامت روان ارتباط تنگاتنگی باهم دارند.

نکته بسیار مهمی که باید اینجا ذکر شود این است که مهارت با دانستن و علم متفاوت است. به طور مثال یک نفر با خواندن کتابی راجع به شنا، فقط علمی به آن پیدا می کند اما شنا کردن نمی آموزد. دانستن این مهارت ها صرفا کافی نیست. بلکه باید در زندگی و در موقعیت های گوناگون به کارگرفته شود تا اثرات موثر آن را مشاهده کنیم.

چنانچه خانواده نیازهای اساسی فرزند را برآورده نموده و فضای آرام و سالمی را برای رشد و پرورش او تامین کند، کودک از سلامت روانی بالایی برخوردار بوده و در تمام طول زندگی خود از تاثیرات مثبت آن برخوردار خواهد بود. و برعکس اگر خانواده به عنوان اولین محل رشد، بنیان سست و ناامنی برای کودک داشته و نیازهای روانی و عاطفی کودک را به صورت سالم برآورده نکند، این امر در تمام زمینه‌های زندگی او تاثیر منفی داشته و اثرات منفی آن تمام جوانب زندگی او را تحت تاثیر قرار خواهد داد. نقش خانواده در رشد و سلامت روان افراد از جهات مختلف قابل بررسی است در زیر به مواردی از حوزه‌های سلامت روان که خانواده نقش به سزایی در شکل‌گیری آن دارد اشاره می‌شود.

یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های برخورداری از سلامت روانی، میزان احساس خود ارزشی و حفظ عزت نفس افراد است. اعضای خانواده و مخصوصا والدین اولین کسانی هستند که کودک با آنها ارتباط برقرار می‌کند. کودک به طور ناخوداگاه تمامی رفتارها و طرز فکر والدین خود را بدون هیچ گونه چون و چرا به عنوان درست‌ترین اصول زندگی، پذیرفته و از آنها تقلید می‌کند. تا جایی که اعتماد به نفس و میزان احساس خودارزشی او به شدت تابع رفتار و طرز فکر والدین در مورد اوست.

نوع رفتار و طرز فکری که والدین کودک با او دارند، می‌تواند تعیین کننده‌ی نوع رفتار کودک با خودش و طرز فکر او در مورد خود باشد. چنانچه والدین طرز رفتار پرخاشگرانه، ایرادگیر یا سخت‌گیری بیش از حد نسبت به کودک داشته داشته باشند اعتماد به نفس کودک تخریب شده و اثرات بسیار زیان باری در تمام ابعاد زندگی او خواهد داشت.

روان‌شناسی معاصر، برای روابط سالم و انسانی میان والدین و فرزندان اهمیت بسیاری قائل است و آن را اساس سلامت روانی اعضای خانواده در نظر می‌گیرد. نگاه تحولی به مقوله‌ی بهداشت روانی افراد و بررسی عوامل مؤثر بر آن، از زمان پیش از تولد تا بزرگ‌سالی، نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت روانی افراد و پیش‌گیری از ابتلا به اختلالات روانی دارد.

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 341476
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings