شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1402/02/09 - 08:10
  • - تعداد بازدید: 132
  • - تعداد بازدید کنندگان: 127
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

برگزاری جلسه هماهنگی برنامه پزشکی خانواده شهری برای ناظرین و رابطین آموزش

14041.mp3 برگزاری جلسه هماهنگی برنامه پزشکی خانواده شهری برای ناظرین و رابطین آموزش

 

برگزاری جلسه هماهنگی برنامه پزشکی خانواده شهری برای ناظرین و رابطین آموزش

 

 

جلسه هماهنگی برنامه پزشکی خانواده شهری و نظام ارجاع با حضور ناظرین و رابطین آموزش واحدهای تحت پوشش برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، در راستای آموزش و فرهنگ سازی پزشکی خانواده شهری و نظام ارجاع با هدف تحقق پوشش همگانی سلامت جلسه هماهنگی توسط واحد آموزش و ارتقاء سلامت با حضور ناظرین و رابطین آموزش واحدهای تحت پوشش در روز پنج شنبه 7 اردیبهشت 1402 در محل سالن همایش شبکه بهداشت شهریار برگزار شد.  در این جلسه در خصوص اهمیت آموزش عمومی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی پزشکی خانواده و اهمیت نظام ارجاع ،  تعرایف نظام سلامت، پزشک خانواده، تیم سلامت ، نظام ارائه خدمات سلامت ، سطح بندی خدمات  و نظام ارجاع برای حاضرین در جلسه آموزش داده شد .

نظام سلامت چیست ؟

نظام سلامت عبارت است از تمام سازمان ها ، موسسات و منابعی که به ارائه یا تولید اقدامات سلامت اختصاص دارند.

نظام سلامت معمولاً در سطح‌های متفاوت شکل می‌گیرد و از روستا تا شهر، و از مراقبت‌های اولیه تا خدمات پیچیده تخصصی و فوق تخصصی را عرضه می‌کند.

پزشک خانواده کیست ؟

پزشکی است که حداقل دارای مدرک دکتری حرفه‌ای پزشکی و مجوز معتبر فعالیت حرفه ای  پزشکی در محل ارائه خدمت باشد. پزشک خانواده، در نخستین سطح خدمات، عهده‌دار ارائه و مدیریت خدمات سلامتی سطح اول است و مسوولیت‌های زیر را برعهده دارد:

تامین جامعیت خدمات، تداوم خدمات، مدیریت سلامت، تحقیق، و هماهنگی با سایر بخش‌ها. پزشک خانواده مسئولیت دارد خدمات سلامت را در محدوده بسته‌ی خدمات تعریف شده؛ بدون تبعیض سنی، جنسی، ویژگی‌های اقتصادی اجتماعی و ریسک بیماری در اختیار فرد، خانواده، جمعیت و جامعه‌ی تحت پوشش خود قرار دهد.

یکی از وظایف پزشک خانواده مدیریت و نظارت بر عملکرد تیم سلامت تحت سرپرستی خود است.

تیم سلامت (Health Team):

گروهی از صاحبان دانش و مهارت در حوزه خدمات بهداشتی درمانی یا توانبخشی که بسته‌ی خدمات سطح اول را در اختیار فرد، خانواده و جامعه تعریف شده قرار می‌دهند و مسئولیت آنان با پزشک خانواده است. کلیه افراد جامعه برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی باید از طریق این تیم وارد زنجیره ارایه خدمات سلامت شوند در غیر اینصورت موظف است صد در صد هزینه های درمانی مربوط را شخصا پرداخت نماید و ترکیب این تیم متناسب با برنامه های سلامت کشوری توسط وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی تعیین می گردد.

پزشک خانواده مسئول (مسئول سلامت محله):

پزشک خانواده ای است که علاوه بر وظایف فوق مسئولیت مدیریت و نظارت بر عملکرد پزشکان خانواده و تیم سلامت محله خود را بر عهده داشته و مسئول ارائه خدمات سلامت محیط و کار و نظارت برآن را بر عهده دارد و به طورکلی رهبری سلامت جامعه تحت پوشش، مدیریت سلامت، هماهنگی با سایر بخشها را برعهده دارد .

 

گروه هدف: در سطح اول خدمات تمامی افراد جمعیت تحت پوشش در قالب گروه های سنی ذیل:

  • نوزادان و کودکان
  • نوجوانان و جوانان
  • میانسالان
  • سالمندان
  • مادران باردار

نظام ارایه خدمات سلامت:

شامل تمام خدمات پیشگیری، درمانی و توانبخشی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که این خدمات در نظام سلامت در سه سطح ارایه می‌شود.

سطح بندی خدمات (rationig of Health Services):

  • سطح یک:

شامل پایکاه پزشک خانواده (مطب تطابق یافته پزشک عمومی از نظر استاندارد فضا، نیروی انسانی، محتوای خدمت، تجهیزات، ساعت کار و...)

مرکز بهداشتی درمانی مجری برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع (محل استقرار پزشک خانواده مسئول و قسمت بهداشت عمومی تیم سلامت مثل کاردان/کارشناس بهداشت محیط، مبارزه با بیماری ها و ... و پایگاه پزشک خانواده ضمیمه بوده ) که به طور معمول در جایی نزدیک به محل زندگی مردم (جمعیت تحت پوشش) قرار دارد .

  • سطح دو:

واحدی تخصصی در نظام سلامت که خدمات درمانی و توانبخشی تخصصی سرپایی یا بستری را در اختیار ارجاع‌شدگان از سطح یک قرار می‌دهد و سپس پزشک خانواده‌ی ارجاع کننده را از نتیجه کار خویش مطلع می‌سازد. خدمات تخصصی سرپایی، خدمات بستری، تجویز دارو و دیگر محصولات پزشکی و درخواست انجام خدمات پاراکلینیک از فعالیت‌های این سطح است.

  • سطح سه:

شامل خدمات درمانی  و توانبخشی فوق تخصصی سرپایی یا بستری ، تأمین دارو و دیگر اقلام پزشکی و خدمات پاراکلینیک می‌باشد. بازخورد خدمات این سطح در اختیار سطح ارجاع‌کننده و پزشک خانواده وی قرار می‌گیرد.

 

(نظام ارجاع) :

ارجاع مجموعه فرایندهایی است که مسیر حرکت و ارتباط فرد را در سطوح سه گانه برای دریافت خدمات مورد نیاز به منظور تامین جامعیت و تداوم خدمات سلامت تعیین می کند.

  • گروه اخبار : اخبار شبکه
  • کد خبر : 14041
:
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings