برگزاری شورای بهورزی دانشگاه علوم پزشکی ایران در شبکه بهداشت و درمان شهریار
برگزاری شورای بهورزی دانشگاه علوم پزشکی ایران در شبکه بهداشت و درمان شهریار
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار،اولین شورای بهورزی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1402 در روز دوشنبه 11 اردیبهشت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
در این جلسه که آقای دمیریان معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه، دکتر فتحعلیان و خانم شیری از گروه گسترش معاونت بهداشتی دانشگاه، دکتر ناصح مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار ،کارشناسان واحد گسترش شبکه و کارشناسان امور بهورزی و نمایندگان بهورزان شبکه های بهداشت تابع دانشگاه علوم پزشکی ایران حضور داشتند اقدامات به شرح زیر اناجم پذیرفت:
- - بررسی مصوبات جلسات پیشین و ارائه راه کاری های عملی و عملیاتی در حوزه مشکلات بهورزان و خانه های بهداشت
- - ارائه گزارش پروژه بهره وری بهورزان
- - ارائه گزارشی از اقدامات عمرانی و بهبود استاندارد در آموزشگاه بهورزی
- - تقدیر از نفرات برتر دوره کاردانی بهورزی
- - رأی گیری و انتخاب نماینده بهورزان در سطح دانشگاه
- - بازدید دکتر دمیریان از آموزشگاه بهورزی و تقدیر از مربیان آموزشگاه
در نظام بهداشتی درمانی کشور اولین سطح تماس جامعه با واحدهای رسمی کشور , خانه های بهداشت هستند خانه بهداشت یک واحد روستائی است که زیر نظر مرکز بهداشتی درمانی روستائی مربوطه فعالیت می کنند. در سال ۱۳۶۳ وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی وقت با هدف کمک رسانی هر چه بیشتر به بیماران روستایی وهمچنین در جهت تحقق یکی از اهداف انقلاب اسلامی مبنی بر فقر زدایی از روستاها دست به تاسیس خانه هایی با نام خانه بهداشت زد و در جهت تامین کادر متخصص این خانه ها به تربیت افرادی همت گمارد که بهورز نام گرفتند .
کارکنان فعال در خانه های بهداشت بهورزان بومی هستند که برابر یک سری مجموعه مقررات و ضوابطی انتخاب , پذیرش و تربیت می شوند . تربیت این افراد در واحدی بنام مرکز آموزش بهورزی که زیر نظر مستقیم رئیس مرکز بهداشت شهرستان اداره می شود , انجام می گیرد .
وظایف بهورزان : مراقبتهای اولیه بهداشتی که در کنفرانس جهانی آلماآتا ( سال 1978 میلادی – 1357 شمسی ) به عنوان وسیله و ابزار رسیدن به هدف بهداشت برای همه معرفی شده است اساس و چهارچوب وظایف بهورزان را در خانه های بهداشت تشکیل میدهند که عبارتند از :
- آموزش همگانی جامعه در باره مسائل بهداشتی
- بهبود غذا و تغذیه صحیح
- تامین آب سالم و کافی و بهسازیهای اساسی محیط
- مراقبتهای بهداشتی مادران و کودکان و تنظیم خانواده
- ایمنسازی و واکسیناسیون علیه بیماریهای عمده عفونی
- پیشگیری از بیماریهای شایع بومی
- درمان مناسب بیماریها و حوادث و ارجاع به موقع
- پیش بینی و تدارک داروهای اساسی
- خدمات بهداشت روانی ( با توجه به ضرورت در کشور ایران افزوده شده است )
کامنت