برگزاری کارگاه آموزشی کم کاری تیروئید در نوزادان از تشخیص تا درمان
برگزاری کارگاه آموزشی کم کاری تیروئید در نوزادان از تشخیص تا درمان
کارگاه آموزشی کم کاری تیروئید در نوزادان و درمان آن برای گروه هدف پزشکان شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، در روز پنجشنبه 1 تیر 1402 کارگاه یک روزه آموزشی کم کاری تیروئید در نوزادان و درمان آن برای پزشکان شبکه بهداشت و درمان شهریار در سالن همایش ستاد شبکع برگزار شد.
در این کارگاه که به همت واحد پیشگیر و مبارزه با بیمار یهای واگیر برگزار شد ، آقای دکتر بیگی فوق تخصص نوزادان و فوکال پوینت برنامه غربالگری نوزادن شبکه مطالب آموزشی خود را با موضوع کم کاری تیروئید ، نشانه و علائم بیماری در نوزادان ، عوارض بیماری ، چگونگی تفسیر جواب آزمایش و آخرین متدهای درمانی ارائه کردند .
در پایان پزشکان حاضر در جلسه سوالات خود را مطرح و به سوالات آنها پاسخ داده شد .
کمکاری مادرزادی غده تیروئید میتواند بهصورت گذرا و یا دائم باشد. نوع اولیه و دائم شایعترین نوع کمکاری مادر زادی غده تیروئید نوزادان بوده و در حقیقت شایعترین اختلال مادر زادی سیستم غدد درونریز بدن هست.
غربالگری برای کمکاری مادر زادی تیروئید تنها راه رسیدن به تشخیص زودهنگام نوزادان مبتلا است. در برنامه غربالگری ملی ایران، نمونه خون از پاشنه پای نوزاد در روز 3 الی 5 بعد از تولد روی کاغذ فیلتر قرار داده میشود. کاغذ آغشته به نمونه خون نوزاد از طریق اداره پست به آزمایشگاه مرجع واقع در مرکز هر استان ارسال میگردد و در آنجا TSH نمونه خون موجود در کاغذ پالایه اندازهگیری میشود. چنانچه غلظت TSH بیشتر از 5 میلی یونیت در لیتر باشد نوزاد هر چه سریعتر فراخوان شده و یک نمونه خون وریدی برای اندازهگیری هورمونهای تیروئید جهت تائید تشخیص از وی گرفته میشود.
کامنت