شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1403/07/05 - 09:33
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدید کنندگان: 43
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛

بزرگداشت روز جهانی بهداشت محیط

338463.mp3 بزرگداشت روز جهانی بهداشت محیط
 

 

بزرگداشت روز جهانی بهداشت محیط

روز جهانی بهداشت محیط در ۲۶ سپتامبر برابر با 5 مهرماه هر سال به مناسبت روزی اختصاص داده شده به ایجاد آگاهی در مورد تأثیر بهداشت محیط بر زندگی انسان ها برگزار می شود. این روز فرصتی است برای شناخت تأثیر عوامل محیطی بر انسان و اهمیت محیط زیست سالم برای زندگی سالم. حفظ تندرستی و رهایی از رنج و بیماری یکی از مهمترین مسائلی است که همواره در طول تاریخ، فکر بشر را بخود مشغول نموده است با پیشرفت علم و دانش و شناختن عوامل بیماریزا و تاثیر آن بر تندرستی، انسان آموخت که باید در محیط پاکیزه و سالم زندگی کند و از آنچه سلامتی او را بخطر می اندازد اجتناب نماید .

اهمیت محیط زیست سالم

بسیاری از عوامل محیطی مانند آلودگی آب، آلودگی هوا و آلودگی خاک، در میان سایر موارد، می توانند به طور قابل توجهی بر سلامت عمومی در یک منطقه یا هر کشوری تأثیر بگذارند. این عوامل می تواند نتیجه رفتار انسان و بهره برداری از طبیعت باشد. بنابراین، مهم است که اهمیت محیط زیست سالم را درک کنیم. در این میان آنچه بیش از همه در برقراری و حفظ این امنیت و آسایش خاطر رخ می نمایاند، فعالیت مجدانه پرسنل زحمتکش بهداشت محیط می باشد که با تلاشی شبانه روزی در ارتقاء امر بهداشت و حفظ سلامت آحاد جامعه می کوشند.
مهندسی بهداشت محیط در کشور به عنوان یک فعالیت منسجم، قدمتی بیش از نیم قرن  داشته و منشاء اثرات زیادی در ارتقاء سلامت جامعه بوده است. چهارم مهر ماه روز جهانی بهداشت محیط نقطه عطفی در برنامه ­های بهداشت محیط محسوب می­شود و میتواند تلاشی دیگر برای آماده سازی عمومی و جلب همکاریهای بین بخشی و حمایت مسئولین باشد.

روز سلامت محیط فرصتی است برای بازنگری و مرور عملکردها و تعیین و تصحیح برنامه ها و اهداف بهداشت محیط به منظور ارج نهادن به این رسالت مهم می باشد.

تاریخچه و اهمیت روز جهانی بهداشت محیط

روز جهانی بهداشت محیط توسط فدراسیون بین المللی بهداشت محیط (IFEH) در سال 2011 با هدف تمرکز بر اهمیت مراقبت از سلامت محیط زیست تاسیس شد.

محیط طبیعی ساخته شده بر سلامت جسمی و روانی ما تأثیر می گذارد. به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، محیط‌های سالم‌تر می‌تواند یکی از مهم‌ترین دلایل جلوگیری از تقریباً یک چهارم بار جهانی بیماری‌ها باشد. هوای پاک، چرخه آب و هوا، آب آشامیدنی کافی، بهداشت و بهداشت، استفاده ایمن از مواد شیمیایی، شیوه‌های صحیح کشاورزی، شهرهای حامی سلامت و طبیعت حفاظت‌شده همگی بهترین شیوه‌ها برای یک محیط زیست سالم هستند که می‌تواند منجر به سلامت عمومی شود.

از آنجایی که ما اغلب روزانه با محیط اطراف خود در تعامل هستیم، تأثیر آن بسیار قابل توجه است. حفظ سلامت محیط برای محافظت از زندگی در برابر خطرات مختلف محیطی بسیار ضروری است. این عوامل شامل خطرات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است. چنین خطراتی منجر به سرطان، اختلالات سیستم تنفسی، آسم، آلرژی و سایر بیماری ها می شود.

دلیل اصلی برای گرامیداشت روز جهانی بهداشت محیط، گسترش آگاهی در مورد بهداشت محیط و رویدادهای مختلف مرتبط با آن است. کنفرانس ها و کارگاه های آموزشی مختلفی در چندین دانشگاه و کالج برگزار می شود که آگاهی نسل جوان را برای درک نیاز و الزام مقابله با مسائل زیست محیطی و همچنین پیشگیری از آنها افزایش می دهد. بسیاری از رویدادها برای تمرکز بر مشارکت دادن مخاطبان در اقداماتی مانند درایوهای حفاظت از محیط زیست و کمپ های بهداشتی سازماندهی می شوند. این به آن‌ها کمک می‌کند تا در مورد اهمیت نگرانی‌های زیست‌محیطی که نقش حیاتی در سلامت عمومی دارند، بیاموزند.

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 338463
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings