شبکه بهداشت و درمان شهریار
 

  • 1401/05/06 - 12:21
  • - تعداد بازدید: 51
  • - تعداد بازدید کنندگان: 47
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

کارگاه آموزشی و تبیین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط برای مراقبین سلامت در روز سه شنبه چهارم مرداد ماه 1401 در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد .

3739.mp3 کارگاه آموزشی و تبیین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط برای مراقبین سلامت در روز سه شنبه چهارم مرداد ماه 1401 در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد .

برگزاری کارگاه آموزشی تبیین  سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط  برای مراقبین سلامت شهرستان شهریار

کارگاه آموزشی و تبیین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط برای مراقبین سلامت در روز سه شنبه چهارم مرداد ماه 1401 در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، کارگاه آموزشی و تبیین  سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط  با آنها  در روز سه شنبه چهارم مرداد ماه 1401 با تدریس آقای دکتر داداشی سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها برگزار شد

در این جلسه که در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهریار و با حضور مراقبین سلامت شهریار برگزار شد آقای دکتر داداشی ضمن اشاره به اهمیت بیماری های غیرواگیر و نگرانی هایی که در این حوزه وجود دارد  اظهار داشتند  بار بیماری های غیرواگیر و همچنین بار مالی که این  بیماری ها به دنبال دارند موجب شده که نظام سلامت کشور، بیماری های غیرواگیر را به عنوان تهدیدی جدی در نظر بگیرد و سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر به منظور کاهش بار بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر منتسب به آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و تدوین شد. شناخت عوامل خطر و سیاست گذاری برای مقابله با آن ها، می تواند تاثیر به سزایی در کاهش بیماری های غیرواگیر داشته باشد.

 شیوع و بروز چشمگیر بیماری های غیرواگیر خصوصاً در دهه های اخیر سبب بروز نگرانی هایی در سیستم های سلامت کشورهای جهان و دست اندرکاران نظام سلامت در دنیا شــده است. چنین برآورد می شــود که بیماری های غیرواگیر سالانه سبب 35 میلیون مرگ در دنیا می شوند که این رقم چیزی در حدود 60 درصد از کل مرگ های جهان را شــامل می شود. از آمار یادشده چیزی در حدود 80 درصد آن در کشــورهای درحال توسعه اتفاق می افتد که این امر نیاز به توجه بیش از پیش به مقوله بیماری های غیرواگیر را در کشورهای در حال توسعه و خصوصاً کشور ما دوچندان می کند. استراتژی جهانی سازمان جهانی بهداشت کنترل تنها چهار بیماری غیرواگیر را در اولویت قرار می دهد که این چهار بیماری عبارتند از:  بیماری های قلبی-عروقی، انواع ســرطانها، دیابت، چاقی و بیماری های تنفسی مزمن. با این حال باید در نظر داشت که این اولویت بندی نباید اذهان سیاســتگذاران حوزه ســامت را از ســایر بیماری های مزمن و غیرواگیر همچون اختــلالات روانی، بیماری های اسکلتی-عضلانی، بیماری های دهان و دندان و سوانح و حوادث دور کند.

سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط دارای سیزده هدف ملی است و تأکید اصلی آن بر بیماری های قلبی-عروقی، سرطان، دیابت، بیماری های تنفسی ،سوانح و حوادث و بیماریهای روانی می باشد. همچنین عوامل خطرپایه بیماری های غیرواگیر مانند مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و عدم فعالیت فیزیکی را نیز شامل می شود. 

اهداف سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط  با آنها که از تعهدات بین المللی جمهوری اسالمی ایران می باشند به شرح زیر هستند:

  1. کاهش 25 %از خطر مرگهای زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر
  2. کاهش 20 %از میزان تحرک بدنی ناکافی
  3. کاهش 10 %از مصرف الکل
  4. کاهش 30 %از میزان مصرف نمک سدیم
  5. کاهش 30 %از شیوع استعمال دخانیات
  6. کاهش 25 %از شیوع پرفشاری خون
  7. جلوگیری از افزایش بیشتر چاقی و دیابت جمعیت
  8. دسترسی 100 %جمعیت به داروهای مناسب و فناوری های پایه و ضروری برای درمان بیماری های غیرواگیر
  9. دسترسی حد اقل 70 %به دارو و مشاوره الزام برای پیشگیری از بیماری های
  10. حذف اسیدهای چرب ترانس در روغن های خوراکی و محصولات غذایی
  11. ۲۰ % کاهش نسبی در میزان مرگ و میر ناشی از سوانح و حوادث ترافیکی
  12. ۱۰ % کاهش نسبی در میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر
  13. ۲۰ % افزایش دسترسی به درمان بیماری های روحی ـ روانی
  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار شبکه
  • کد خبر : 3739
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی شهریار
خبرنگار

روابط عمومی شهریار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings