برگزاری مجمع سلامت سال 1402 شهرستان شهریار
برگزاری مجمع سلامت سال 1402 شهرستان شهریار
مجمع سلامت سال 1402 شهرستان شهریار در تاریخ 24 اسفند 1402 به ریاست فرماندار و با حضور اعضای این مجمع در فرمانداری شهریار برگزار شد.
دستور جلسه مجمع سلامت 1402 شهرستان شهریار طرح 3 مشکل بهداشتی شهرستان به شرح زیربود: لزوم ساماندهی فعالیت های مربوط به تفکیک و بازیافت پسماند و فروش ضایعات در شهرستان؛ ساماندهی وضعیت بهداشتی مهاجرین غیرمجاز (اتباع بیگانه) شهرستان و تبیین و پیگیری اجرای برنامه جوانی جمعیت در شهرستان شهریار
دکتر محمدهادی ناصح مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار با ارائه گزارشی از وضعیت موجود جمعیت؛ نرخ رشد جمعیت؛ نرخ باروری کلی در کشور و شهرستان؛ چالش ها و مشکلات مرتبط با کاهش رشد جمعیت در آینده را تشریح نموده و ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های شبکه بهداشت و درمان شهریار در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ؛ شرح انتظارات و وظایف ادارات و سازمان های شهرستان از جمله لزوم تامین فضای مناسب برای مهدکودک و اتاق امن شیردهی در کلیه ادارات (ماده 22 )؛ موافقت با استفاده از مرخصی زایمان در مادران تک قلو به مدت 9 ماه و مادران دوقلو به مدت 12 ماه(ماده 17)؛ امکان استفاده از پاس شیردهی به مدت یک ساعت جهت نگهداری از کودک (ماده 73)؛ اعطای دور کاری به مادران باردار به مدت حداقل 4 ماه در دوران بارداری در مشاغلی که امکان دور کاری فراهم می باشد امکان استفاده از دو هفته مرخصی تشویقی برای پدران(یک ماه برای پدران دارای فرزند دوقلو و بیشتر)(ماده 17)؛ ...... را مطرح نمود.
فرماندار فرمانداری ویژه شهرستان شهریار در این جلسه تصریح نمود سرمایه هر کشوری جمعیت آن کشور است متاسفانه با سیاست های اشتباهی که در دهه های اخیر اتخاذ شده رشد جمعیت سیر نزولی پیدا کرده است. متاسفانه در آینده شاهد پیری جمعیت خواهیم بود. همانطوریکه مقام معظم رهبری نیز به این مسئله توجه ویژه دارند باید سیاست های تشویقی جمعیت با دقت نظر و حساسیت بیشتری دنبال گردد.
درخصوص ساماندهی وضعیت بهداشتی مهاجرین غیرمجاز (اتباع بیگانه) در شهرستان به عنوان یکی دیگر از مباحث مجمع سلامت شهرستان: مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار در همین راستا با ارائه گزارشی از چالشهای حوزه بهداشت و درمان در ارتباط با ورود غیرقانونی مهاجرین بیگانه (افغانستان) و اشاره به شرایط اجتماعی و فرهنگی؛ سطح تحصیلات و سواد سلامت؛ وضعیت اقتصادی جمعیت مذکور؛ مشکلات مربوط به هزینه های بهداشتی(پرداخت هزینه های غربالگری بیماریها مثل: هایپوتیروئیدی، سل و ...) و درمانی و همچنین مشکلات مربوط به ثبت پرونده سلامت به دلیل هویت نامشخص بخشی از جمعیت مذکور و همچنین شیوع بالاتر بیماریهای واگیردار (سل، سرخک، هپاتیت، ایدز و ...) در این گروه؛ نداشتن کارت واکسن و سابقه ایمن سازی ناقص در خانوارهای اتباع و .... ابراز نمود با توجه به محدودیت منابع مالی و انسانی حوزه بهداشت و درمان کشور؛ افزایش حجم مراجعین بدون تامین زیرساخت های لازم باعث کاهش کمیت وکیفیت خدمات می گردد. وی ضمن تأکید بر لزوم برنامه ریزی و مدیریت منابع موجود ، شرح وظایف، پیشنهادات وانتظارات شبکه بهداشت ودرمان از ادارات و سازمان های مرتبط را مطرح نمود.
در ادامه جلسه فرماندار شهرستان شهریار تصریح نمود: متکدیان و کودکان کار قابل توجهی در سطح شهرستان شهریار مشاهده می گردد که بیشتر آنها اتباع هستند و آشفتگی بصری در شهرها به وجود آورده است، لذا باید هر چه سریعتر متولیان امر شامل شهرداری ها، نیروی انتظامی، بهزیستی وارد عمل گردند و اقدامات لازم را در خصوص ساماندهی متکدیان و کودکان کار انجام دهند.
دکتر ناصح گزارشی از چالش های موجود در شهرستان در حوزه تفکیک، بازیافت پسماندها و فروش ضایعات ارائه نمود و با اشاره به مشکلات موجود در زمینه مدیریت پسماند که در صورت عدم مدیریت صحیح می تواند با ایجاد شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر بندپایان و جوندگان و زاد و ولد حشرات؛ عامل ایجاد و شیوع بیماری باشد؛ پیشنهادات و راهکارهای اجرایی برای مدیریت پسماند زباله مطرح نمود.
فرماندار شهرستان شهریار در خصوص پسماند و تفکیک زباله از مبدا نیز گفت: چالش اصلی در بازیافت زباله ضعف مدیریت پسماند است، برای مدیریت درست پسماند نیاز است زیرساخت های لازم مخصوصا در مرحله جمع آوری زباله فراهم شود و با فرهنگ سازی مردم تشویق به تفکیک زباله از مبدا شوند.