به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری جلسه آموزشی با موضوع «آموزش دستورالعمل برنامه معاینات سلامت شغلی» برای گروه هدف کارشناسان بهداشت حرفه ای
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برگزاری جلسه آموزشی با موضوع «آموزش دستورالعمل انجام معاینات سلامت شغلی» برای گروه هدف کارشناسان بهداشت حرفه ای
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی با موضوع «آموزش دستورالعمل انجام معاینات سلامت شغلی» برای گروه هدف کارشناسان بهداشت حرفه ای در سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار گردید.
این جلسه با هدف آشنایی کارشناسان بهداشت حرفه ای با دستورالعمل انجام معاینات سلامت شغلی و اجرای مفاد این دستورالعمل در بازرسی ها و پایش های مراکز طب کار تشکیل گردید.
مهندس اسماعیلی؛ کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهریار ضمن تشریح دستورالعمل اجرایی معاینات سلامت شغلی، اطلاعات مورد نیاز برای پایش مراکز طب کار توسط کارشناسان بهداشت حرفه ای را ارائه نمودند.
در قسمت دوم برنامه ضمن تأکید بر اهمیت و لزوم ثبت اطلاعات کارگاه های موجود و بازرسی های انجام شده توسط کارشناسان بهداشت حرفه ای در سامانه سامح؛ نحوه تکمیل فرم های آماری سالانه و مشکلات و چالش های برنامه های بهداشت حرفه ای با کارشناسان بهداشت حرفه ای مراکز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
همزمان با توسعه صنعتی؛ میزان و انواع عوامل زیان آور محیط کار افزایش خواهد یافت. این عوامل می توانند منجر به بیماریهایی در شاغلین شوند که از آنها به عنوان بیماریهای شغلی یا بیماریهای مرتبط با کار یاد می شود. در واقع عوامل زیان آور محیط کار می تواند موجب ایجاد بیماری یا تشدید بیماری پیشین در افراد شاغل باشد. از ویژگیهای قابل توجه بیماریهای شغلی قابل پیشگیری بودن بسیاری از آنهاست. یکی از انواع روشهای پیشگیری تشخیص افراد مستعد به بیماری بالینی و یا تشخیص زودهنگام بیماری مییباشد. از راههای این پیشگیری می توان به انجام منظم معاینات سلامت شغلی شامل معاینات بدو استخدام، دوره ای، بازگشت به کار، تناسب برای شغل و خروج از کار اشاره کرد.
معاینات سلامت شغلی از الزامات نظام مراقبت سلامت شغلی هستند که توسط مراکز تخصصی (متخصصین)طب کار و پزشکان عمومی دارای کد معاینات سلامت شغلی ارائه می شوند. انجام این معاینات در صنایع و کارگاههای بزرگ تقریباً در کل کشور اجرا می شود. از شاغلینی که در این زمینه خدمات کمتری دریافت می نمایند؛ میتوان به شاغلین در بخش کشاورزی، دامداری، قالیبافی، ساختمان سازی و همچنین کارگاههای کوچک و خانگی اشاره کرد که با توجه به پراکندگی و همچنین عدم ثبات و ... خدمات سلامت شغلی کمتر به آنها ارائه شده است.
کامنت