به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری کمیته هماهنگی به مناسبت روز جهانی غذا در شبکه بهداشت و درمان شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ کمیته هماهنگی به مناسبت روز جهانی غذا در شبکه بهداشت و درمان شهریار، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار، به مناسبت روز جهانی غذا، کمیته هماهنگی با حضور سرپرستان واحدهای ستادی شبکه بهداشت و درمان شهریار در دفتر معاون بهداشتی شبکه، برگزار شد.
این جلسه با هماهنگی واحد بهبود تغذیه شبکه در 15 مهر 1403 برگزار شد. در این جلسه مباحث مطرح شده حول سه محور؛ کنترل دور ریز در مواد غذایی، انتخاب مواد غذایی سالم در سفره خانواده، آشنایی با برچسب تغذیه مواد غذایی (جدول ارزش غذایی، نشانگر رنگی تغذیهای، برچسب رنگی مواد غذایی)، می باشد.
آزاده محمد ابراهیم؛ کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه ضمن تشریح هدف جلسه، در خصوص اهمیت کاهش دورریز مواد غذایی تاکید نمود. وی ابراز نمود با نظارت مستقیم بر چگونگی خرید مواد غذایی و اصلاح کیفیت نگهداری مواد غذایی در کاهش دورریز مواد غذایی نقش بسزایی می توان داشت. با اجرای این برنامه، به اقتصاد خانواده، کاهش آلودگیهای زیست محیطی نیز کمک میشود.
محمدابراهیم افزود؛ امروزه و در جهانی که عدهای از مردمان آن در فقر و گرسنگی به سر میبرند، صرفهجویی و خودداری از اسراف در خرید مواد غذایی امری است که در دین اسلام نیز توصیه شده است. کاهش دورریز مواد غذایی اگر باعث شود از بین خیل عظیم گرسنگان، یک نفر هم سیر شود و یا با توجه به مصرف بهینه و صرفهجویی، امکان اطعام فرد یا افراد دیگری فراهم شود، پس موضوع بسیار مهم و قابل توجهی می باشد.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم و داشتن برنامه صحیح اعلام نمود، توجه به این امر میتواند از بروز بسیاری از بیماریها و مشکلات جلوگیری کرده و حتی به درمان بیماریها را نیز کمک کند. داشتن برنامه غذایی سالم برای سلامتی و رشد بدن لازم و ضروری است.
وی در ادامه به برچسب نشانگر رنگی تغذیهای (چراغ راهنمای تغذیهای) بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی اشاره نمود که با مشارکت و همکاری سازمان غذا و دارو و صاحبان صنایع غذایی و آشامیدنی برای تامین و حفظ سلامت مصرف کنندگان تنظیم شده است که همین امر به عنوان یک راهنمای مطمئن برای انتخاب مواد غذایی سالمتر به شمار می رود. در این راستا مقدار پنج شاخص مهم مؤثر در سلامتی یعنی انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس موجود در محصولات غذایی را با رنگهای سبز، نارنجی و قرمز مشخص میکنند. این نشانگرها کمک میکنند تا در زمان خرید، در یک نگاه با ارزیابی این شاخصها، انتخاب مناسبی داشته باشیم.
محمد ابراهیم، در پایان جلسه انتظارات خود را در خصوص اجرای این برنامه از واحدهای ستادی اعلام نمود.
کامنت