به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
مراقبین سلامت مراکز بهداشتی درمانی در زمینه برنامه پوکی استخوان آموزش دیدند.
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ مراقبین سلامت مراکز بهداشتی درمانی در زمینه برنامه پوکی استخوان آموزش دیدند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار, جلسه آموزشی با موضوع «پیشگیری از پوکی استخوان» برای مراقبین سلامت شاغل در مراکز تابعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد.
این جلسه به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها و با هدف افزایش آگاهی شرکت کنندگان در حوزه پیشگیری از پوکی استخوان و آموزش دستورالعملهای اجرایی برنامه مذکور،در سوم تیر 1403در سالن اجتماعات شبکه، تشکیل شد.
پوکی استخوان (استئوپروز) شایع ترین بیماری متابولیک استخوان است و به عنوان اپیدمی پنهان دنیای امروز از آن می توان نام برد. این بیماری زمانی بروز می کند که امکان تشکیل استخوان جدید و ترمیم استخوان های تخریب شده؛ مهیا نباشد. ابتلا به پوکی استخوان تا حدودی وابسته به مقدار توده و تراکم استخوانی است که در دوران جوانی بدست می آید. بدست آوردن حداکثر توده و تراکم استخوانی به نوعی وراثتی است و به نژاد فرد بستگی دارد. در پوکی استخوان با کاهش کمیت و تغییر در کیفیت ساختار استخوان ها، استحکام استخوان ها کاهش پیدا می کندو خاصیت شکنندگی استخوان افزایش می یابد و از این رو شکستگی استخوان مهمترین تظاهر بالینی استئوپروز است.
پوکی استخوان یک بیماری خاموش بوده و یکی از مسائل مهم سلامت عمومی جامعه، بخصوص در سالمندان به شمار می رود. تقریبا در تمام دنیا سالمندان بیشترین میزان رشد جمعیتی را بین گروه های سنی مختلف دارند. در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر از جمعیت 83 میلیونی ایران بالاتر از 65 سال و سالمند هستند و لذا استئوپروز یکی از مهم ترین معضلات بهداشتی این گروه خواهد بود.
استخوان های بدن نسوج زنده ای هستند که بطور مداوم در حال تخریب و باز سازی می باشند. در بالغین جوان، استخوان تخریب شده با مقادیری مشابه از نسج استخوانی جدید جایگزین می شود. بطور کلی در سنین جوانی فرآیند باز سازی استخوان سریعتر از تخریب آن بوده و توده استخوانی بدن افزایش پیدا می کند. بعد از 20 سالگی این روند آهسته شده و اغلب اشخاص در سن 30 سالگی حداکثر توده و تراکم استخوانی خود را پیدا می کنند. با افزایش سن، تخریب نسج استخوان از باز سازی آن بیشتر می شود. این عدم تعادل ممکن است در سنین متفاوتی آغاز شود. این روند در زنان بعد از یائسگی تشدید می شود.
در این برنامه آموزشی؛ دکتر علی اصغر داداشی؛ مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار ضمن تشریح دلایل اهمیت موضوع پوکی استخوان و ارائه مباحث علمی و آموزشی در این حوزه؛ دستورالعملها و روش های اجرایی برنامه پوکی استخوان را آموزش دادند.
در بخش پایانی برنامه به سوالات شرکت کنندگان برنامه پاسخ داده شد.