به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
پویش جهانی«سلامتی را قدم بزن» در شهرستان شهریار
به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ پویش جهانی«سلامتی را قدم بزن» در شهرستان شهریار
به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
پویش جهانی«سلامتی را قدم بزن» در شهرستان شهریار
«سلامتی را قدم بزن» پویشی برای ارتقای سلامت
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهریار؛ با انجام ورزش همگانی و پیاده روی مسیری حدود 5 کیلومتر را در شهرستان شهریار طی کردند. این برنامه نمادین با هدف ترویج سبک زندگی سالم و نهادینه کردن ورزش همگانی به ویژه پیاده روی سبک؛ به عنوان یک ورزش در دسترس عموم مردم و در راستای برنامه های پویش «سلامتی را قدم بزن» برنامه ریزی و اجرا شد.
این برنامه برای دومین بار در شهرستان شهریار برگزار شد و مسئولین و پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهریار؛ با پلاکارد حاوی شعار پویش «الگو باشیم برای سبک زندگی سالم» عنوان شعار را اطلاع رسانی کردند.
شرکت کنندگان این برنامه، از مقابل درب شبکه بهداشت و درمان به سمت پارک سرو واقع در شهریار خیابان علامه طباطبایی،،حرکت نموده و پس از انجام ورزش و پیاده روی به سمت محل کار خود در شبکه بازگشتند.
در هر سبک زندگی، فرهنگ، طرز تفکر، هویت، و نگرشهای مختلفی وجود دارد که در آن افراد، الگوهای رفتاری مشخصی را دنبال میکنند. نوع تصمیمات و انتخابهایی که هر فرد در زندگی اتخاذ میکند با سبک زندگیاش ارتباط دارد. سبک زندگی در واقع حاصل انتخابها و منابعی است که در طول زندگی پیش روی فرد قرار میگیرند. یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار برای داشتن سبک زندگ سالم، شرایط محیطی است. یعنی شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادیای که فرد در آن زندگی میکند.
عادت به انجام کارهای مفید و سالم و دوری از عاداتی که برای سلامت انسان مضر است. اینها پیام آور یک سبک زندگی سالم است. سبک زندگی سالم از سه جنبه فردی، محیطی، و رابطهی فرد با محیط پیرامونی مورد بررسی قرار میگیرد.
در واقع فرد با انتخاب سبک زندگی سالم میکوشد تا آگاهانه در راستای بهبود سلامت خود، دیگران، و محیط پیرامونش تلاش کند. سلامت نیز دو نوع است: سلامت جسمی (فیزیکی) و سلامت روانی.
مشاهدات مختلف نشان داده که ورزش و فعالیت بدنی علاوه بر اینکه برای سلامت جسم مفید است؛ روی بهداشت ذهن و روان نیز تأثیر میگذارد. تغذیه نیز از عوامل مهم تأثیرگذار به شمار میآید. بهطور کلی، محققان در بررسیهایی که انجام دادهاند به 12 عادت در افراد سالم رسیدهاند. عاداتی که رعایت آنها موجب آرامش، نشاط و سلامت جسمی و روحی شده و تجربه زندگی سالم و طولانیمدت را برای افراد به دنبال دارد. این عادتهای مثبت عبارتاند از:
ورزش و فعالیت بدنی
- تغذیه مناسب
- پیشگیری از ابتلا به بیماری
- داشتن استراحت و خواب کافی
- امتحان کردن تجربههای جدید
- قوی و انعطافپذیر بودن
- خندیدن و شاد بودن
- مهربانی، گذشت، و بخشش
- داشتن روابط مطلوب با دوستان و خویشاوندان
- پرهیز از رفتارهای پرخطر مثل اعتیاد
- برخورداری از آرامش ذهنی
- قدردان بودن