به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
کارخانجات تولید کننده مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی و ظروف یکبار مصرف غذایی زیر ذره بین بهداشت!
به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛کارخانجات تولید کننده مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی و ظروف یکبار مصرف غذایی زیر ذره بین بهداشت!
دکتر محمد هادی ناصح مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار در خصوص پایش و کنترل مستمر از کارخانجات تولید مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی و ظروف یکبار مصرف غذایی تحت نظارت شبکه بهداشت و درمان شهریار گفت: با توجه به اینکه شهرستان شهریار قطب صنعتی استان تهران محسوب می شود، واحد های تولیدی بسیار زیادی تحت نظارت این شبکه انواع مواد غذایی، محصولات بهداشتی و ظروف یکبار مصرف غذایی را تولید می نمایند. هریک از این کارخانجات ضمن رعایت GMP عمومی و اختصاصی از لحاظ شرایط ساختمانی، مسئول فنی ناظر بر تولید دارند که مسئول فنی نسبت به انجام آزمایشات کنترل کیفی روی محصول به صورت روزانه اقدام کرده و گزارشات مربوطه را به شبکه بهداشت اعلام می نماید. در بازرسی های مستمر کارشناسان واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی از این کارخانجات کلیه موارد اعم از شرایط بهداشتی واحد، کنترل مواد اولیه، بخش تولید مورد بررسی قرار می گیرد و نمونه برداری از محصولات جهت ارسال به آزمایشگاه غذا و دارو صورت می پذیرد.
زهرا جابلاغی سرپرست واحد نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهریار در خصوص جزییات بازرسی های مستمر از واحدهای تولیدی تحت نظارت شبکه گفت: کارشناسان ما به صورت مستمر از 74 واحد تولیدی مواد غذایی، 7 واحد تولیدی آرایشی و بهداشتی، 84 واحد تولیدی ظروف یکبار مصرف غذایی و 34 انبار نگهداری و پخش مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی تحت نظارت شبکه بازدید می نمایند. بر اساس ممیزی های انجام شده در برنامه پیش نیازی PRPs که منجر به گرید بندی کارخانجات تولیدی می شود، کاراخانجات گرید A (عالی) یک بار، گرید B (خوب) دو بار، گرید C (متوسط) 3 بار و گرید D 4 بار در سال بازرسی می شوند.
وی در خصوص نظارت بر محصولات تولیدی این کارخانجات افزود: تمامی کارخانجات تولید کننده مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی و ظروف یکبار مصرف غذایی می بایست مستندات فرمولاسیون محصول خود را به شبکه تحویل نمایند.
پس از بررسی دقیق کلیه مدارک از جمله فرم سه برگی ساخت محصول، تعهدات مدیرعامل و مسئول فنی مبنی بر رعایت ضوابط بهداشتی، نام تجاری و بارکد، مستندات مواد اولیه و پوشش بسته بندی و کارشناسی تمامی ترکیبات طبق ضوابط سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد، پروانه ساخت محصول صادر می گردد.
بعد از صدور این پروانه، واحد تولیدی قادر به تولید محصول و عرضه آن پس از تایید آزمایشات کنترل کیفی خواهد بود.
در صورت بروز هرگونه عدم انطباق با استاندارد های موجود و یا عدم رعایت موازین بهداشتی توسط واحدهای تولیدی، برای بار اول اخطاریه بهداشتی صادر می شود و در صورت تکرار مجدد عدم انطباق محصول، اقدامات قانونی لازم جهت پلمب خط تولید یا توقف تولید محصول از سوی شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار صورت می پذیرد.
کامنت