به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری جلسه آموزشی «بیماری های منتقله از آب و غذا» در شبکه بهداشت و درمان شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ برگزاری جلسه آموزشی «بیماری های منتقله از آب و غذا» در شبکه بهداشت و درمان شهریار
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی آشنایی با بیماری های منتقله از آب وغذا، با حضور مراقبین سلامت ناظر مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت در سالن همایش شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
این جلسه به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها شبکه و با هدف ارتقاء دانش؛ آگاهی و توانمندی کارکنان بهداشتی در زمینه مدیریت بیماری های منتقله از آب وغذا، برگزار شد.
در این جلسه خانم خسروی؛ کارشناس برنامه پیگیری و مبارزه با بیماری های واگیر، ضمن ارائه اطلاعاتی درخصوص بیماریهای منتقله از طریق آب و عذا توضیحاتی در زمینه اپیدمیولوژی بیماریهای منتقله از آب و غذا ، مراحل ارزیابی و بررسی طغیان، اصول بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا، ارائه داد.
بیماریهای منتقله از غذا بیماریهایی هستند که به وسیله خوردن غذاهای آلوده و یا استفاده از نوشیدنیهای آلوده ایجاد میشوند و بیش از ۲۵۰ عامل بیماریزای مختلف با طغیانهای بیماریهای منتقله از غذا مرتبط میباشند.
عفونتهای منتقله از غذا عموما به دلیل باکتریها، سموم باکتریایی، ویروسها و انگلها ایجاد می شوند که جزئیات آن به شرح زیر است:
باکتریها: عوامل باکتریایی مختلفی ایجاد بیماری میکنند. باکتریها به طور طبیعی در محیط یافت میشوند و در محیط زنده مانده و تکثیر میشوند. همچنین در بدن میزبان و در غذا نیز میتوانند تکثیر پیدا کنند. به عنوان مثال باکتری سالمونلا موجب عفونت غذایی میشود.
سموم: سمومی هستند که عمدتا توسط باکتریها تولید و آزاد میشوند، گرچه سموم ناشی از گیاهان، حیوانات، قارچها و سموم شیمیایی نیز میتوانند مسمومیت غذایی بدهند.
ویروسها: ارگانیسمهای کوچکی هستند که فقط در داخل سلول زنده تکثیر پیدا میکنند. ویروسهایی که غذا را آلوده میکنند در انسان ایجاد عفونت منتقله از غذا میکنند. ویروس هپاتیت A و نورویروس یا نورواک ویروس از شایع ترین عوامل ویروسی شناخته شده در این گروه هستند.
انگلها: ارگانیسمهای تک سلولی یا چند سلولی هستند که در بدن میزبان تکثیر پیدا میکنند و در غذا نمیتوانند تکثیر یابند. انگلها میتوانند تشکیل کیست دهند و در محیط بمانند. وقتی که کیستها غذا یا آب را آلوده کنند و خورده شوند در بدن میزبان تکثیر مییابند و ایجاد عفونت غذایی می کنند.
راه انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا در تمام موارد گوارشی و اغلب به صورت مدفوعی _ دهانی است. علائم و نشانههای بالینی در اغلب بیماریهای منتقله از غذا شامل اسهال، تهوع، استفراغ و دردهای شکمی است. این نشانهها به طور متوسط در مدت ۴۸-۲۴ ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه مییابد.
تعدد مسافرتها، افزایش مصرف غذا در بیرون از منزل، استفاده از غذاهای آماده طبخ منجر به افزایش شیوع این بیماریها در دنیا شده و بیماریهای منتقله از غذا را به یک مشکل بهداشتی جهانی و بین المللی تبدیل کرده است.
کامنت