به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
جلسه آموزشی «مدیریت حوادث شیمیایی در محیط کار»، برای گروه هدف کارشناسان بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی «مدیریت حوادث شیمیایی در محیط کار»، برای گروه هدف کارشناسان بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهریار
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی «مدیریت حوادث شیمیایی در محیط کار»، برای گروه هدف کارشناسان بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهریار چهارم دی ماه 1403، برگزار گردید.
در این جلسه آقای مهندس اسماعیلی؛ سرپرست واحد بهداشت حرفه ای ضمن ارائه مطالب آموزشی در خصوص مدیریت حوادث شیمیایی در محیط کار؛ مباحث آمادگی و پاسخ در حوادث و سوانح در شرایط اضطراری در فازهای قبل از وقوع،حین وقوع و پس از وقوع حوادث را به تفصیل تشریح نمود.
این برنامه براساس برنامه ملی آمادگی پاسخ نظام سلامت در حوادث و سوانح برنامه ریزی و اجرا گردید.
در بخش دوم این برنامه؛ سرپرست بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهریار در جمع کارشناسان این واحد ضمن تأکید بر اهمیت اجرای کامل و دقیق شرح وظایف کارشناسان بهداشت حرفه ای و ارتقاء شاخص های عملکردی این واحد؛ توضیحاتی در خصوص برنامه ای اجرایی این حوزه از جمله معاینات سلامت شغلی شاغلین ارائه نمود.
امروزه تقریباً همه افراد با مواد شیمیایی سر و کار داشته و با آنها زندگی می کنند. با وجودی که انسان قرن ها است که در عصر مواد شیمیایی زندگی می کند، اما در دهه های اخیر تماس انسان با مواد شیمیایی به مراتب بیشتر شده است. بسیاری از مواد شیمیایی می توانند اثرات زیان باری را روی سلامت انسان، حیوانات و محیط داشته باشند. مواد شیمیایی دو نوع خطر شامل خطرات سمی (مانند اثرات موضعی و سیستمیک) و خطرات فیزیکی )مانند خطر انفجار یا آتش سوزی)به همراه دارند.
چرخه عمر یک ماده شیمیایی ممکن است شامل مسیرهای متفاوتی از تولید تا نگهداری، استفاده و دفع مواد زائد بوده و تمامی این مراحل باید در ایمنی شیمیایی و مدیریت ریسک ماواد خطرناک مورد توجه قرار گیرد . راههای مختلفی برای استفاده ایمن از مواد شیمیایی وجود دارد بطوریکه بتوان احتمال بروز حادثه و نیز شدت نتایج حادثه را تا حدود قابل قبول و حتی ناچیز کاهش داد. هر چند استفاده از مواد شیمیایی همواره توام با ریسکهایی می باشد اما این ریسکها را می توان با دانش، استفاده صحیح و تمرین روشهای کاری مناسب به حداقل ممکن رساند. به عبارت دیگر، ایمنی شیمیایی بستگی به دانش، استفاده معقول، روشهای ایمن کار، کنترل های مهندسی لازم، استفاده مناسب از وسایل حفاظت فردی، استفاده از حداقل مواد شیمیایی مورد نیاز و جایگزین نمودن مواد شیمیایی کم خطرتر در صورت امکان دارد.
کامنت