برگزاری اولین کارگاه کودک سالم و غربالگری و پایش تکامل کودک «ASQ3» و «ASQSE2» در شبکه بهداشت و درمان شهریار
برگزاری اولین کارگاه کودک سالم و غربالگری و پایش تکامل کودک «3ASQ» و «ASQSE2» در شبکه بهداشت و درمان شهریار
اولین کارگاه کودک سالم و پایش تکامل کودک «3ASQ» و «ASQSE2» ویژه مراقبین سلامت، در سالن همایش شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهریار، اولین کارگاه آموزشی کودک سالم ویژه مراقبین سلامت در سال 1403، در روز سه شنبه 18 اردیبهشت، به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت شبکه بهداشت و درمان شهریار برگزار شد. در این کارگاه، خانم مقدم، کارشناس برنامه کودکان و مانا، 43 نفر از کارشناسان مراقب سلامت مراکز تابعه را در خصوص نحوه پایش رشد کودکان طبق بوکلت کشوری کودک سالم تحت آموزش قرار داد. در این جلسه، بررسی روند رشد و ثبت کارت پایش رشد کودکان نارس، دستورالعمل پایش تکامل کودک «3ASQ» و «ASQSE2» .مورد بازآموزی قرار گرفت
در پایان جلسه به ابهامات و سوالات مراقبین سلامت پاسخ داده شد
برنامه تکامل کودکان
تکامل فرایندی است که در طی آن مغز و سیستم عصبی کودک، با پیچیده شدن بیشتر ساختار و یا عملکرد دچار تغییرات یکپارچه می شود. کودک درپی آن ظرفیت ها و مهارت های جدیدی به همراه افزایش سازگاری کسب می کند و به بالندگی و بلوغ رفتار و عملکرد می رسد.
کودکان از نظر تکامل به 4 دسته تقسیم می شوند : کودکان طبیعی، کودکان در معرض خطر تاخیر تکاملی (High Risk)، کودکان دچار تاخیر تکاملی (developmental delay)، کودکان دچار اختلال تکامل (developmental disorder)
تکامل کودکان در گروههای سنی 2 ماهگی، 9 ماهگی، 18 ماهگی و 4 سالگی بر اساس REDFLAG انجام و در 5 گروه سنی 6 ماهگی، 12 ماهگی، 24 ماهگی، 3 سالگی و 5 سالگی با پرسشنامه ASQ3-ASQSE2 غربالگری می شود. در صورت احتمال مشکل تکامل برای کودکان، ارجاع به مراکز تخصصی رشد و تکامل کودکان صورت می گیرد. مرکز جامع تکامل کودکان بیمارستان حضرت علی اصغر با ارائه خدمات تشخیصی، درمانی، توانبخشی و... در همین راستا راه اندازی شده است.
اهداف برنامه تکامل کودکان :
گروه هدف : کودکان کمتر از 5 سال
هدف کلی:
- تامین، حفظ و ارتقاء سطح تکامل کودکان
اهداف اختصاصی:
- اقدامات پیشگیرانه، غربالگری، تشخیص، درمان و توانبخشی کودکان گروه هدف (کودکان طبیعی، کودکان در معرض خطر اختلال تکاملی، کودکان دچار تاخیر تکاملی، کودکان دچار اختلال تکاملی)