به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری جلسه آموزشی با موضوع « پیشگیری از انتقال HIV از مادر مبتلا به نوزاد (PMTCT) » در شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی با موضوع « پیشگیری از انتقال HIV از مادر مبتلا به نوزاد (PMTCT) » در شهریار، برگزار شد.
335290.mp3
برگزاری جلسه آموزشی با موضوع « پیشگیری از انتقال HIV از مادر مبتلا به نوزاد (PMTCT) » در شهریار
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار, جلسه آموزشی با موضوع « پیشگیری از انتقال HIV از مادر مبتلا به نوزاد (PMTCT) » برای مراقبین سلامت شاغل در مراکز تابعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد.
این جلسه به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها و با هدف افزایش آگاهی شرکت کنندگان درخصوص ویروس HIV ؛ بیمای ایدزو روش های انتقال بیماری از مادر به نوزاد ، سوم تیر 1403در سالن اجتماعات شبکه، تشکیل شد.
آقای شعبانی کارشناس بیماری ایدز شبکه بهداشت و درمان شهریار؛ ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص بیماری ایدز به عنوان یکی از تهدیدهای سلامت اقشار مختلف جامعه؛ مادران باردار و کودکان را آسیت پذیر ترین قشر در مواجهه با این بیماری معرفی نمود.
ویروس نقص ایمنی انسانی یا HIV، ویروسی است که باعث ایجاد «ایدز» یا «سندرم نقص ایمنی اکتسابی» میشود. افرادی که اچآیوی مثبت هستند ممکن است تا مدت طولانی به ایدز مبتلا نشوند و تنها ناقل ویروس باشند. این زمان از چند ماه تا چند سال در افراد متغیر است.خون، مایع منی یا ترشحات واژن میتواند ویروس را به دیگران منتقل کند. مبتلایان به ایدز بیشتر از سایر افراد مستعد عفونتها و مشکلاتی در حوزه سلامت هستند که حتی می تواند تهدیدکننده زندگی فرد باشد. عفونت با این ویروس قابل کنترل است، اما قابل درمان کامل نیست. مصرف داروهای ضد اچآیوی میتواند به افراد مبتلا به عفونت کمک کند تا برای مدت طولانی سالم بمانند و احتمال انتقال ویروس به دیگران را کاهش دهند. ویروس HIV در دوران بارداری، هنگام زایمان یا شروع شیردهی میتواند جنین و نوزاد را آلوده کند. در حال حاضر با پیشرفت در درمان های دارویی، احتمال انتقال عفونت از زنان باردار مبتلا به ویروس به کودکان به کمتر از یک درصد رسیده است. اما این فقط زمانی محقق میشود که اقدامات مورد نیاز برای کاهش خطر انتقال ویروس به جنین انجام شود.
در حال حاضر با توجه به امکان آزمایشات تشخیصی برای اطلاع به هنگام از بیماری و درمانهای دارویی پیشرفته، تعداد کودکان آلوده به HIV در دوران بارداری، زایمان و پس از آن و شیردهی به میزان قابل ملاحظهای کاهش یافته است. و زنان مبتلا به این ویروس در صورت دریافت مراقبت های صحیح می توانند کودکان سالم داشته باشند.
: