به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری جلسه برون بخشی و درون بخشی در خصوص مناسبت هفته سلامت روان، در شبکه بهداشت ودرمان شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه برون بخشی و درون بخشی در خصوص مناسبت هفته سلامت روان، در شبکه بهداشت ودرمان شهریار، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت روان، در16 مهر1403، شبکه بهداشت و درمان شهریار اقدام به برگزاری جلسه درون بخشی و برون بخشی با حضور نمایندگان ادارات و سرپرستان واحدهای ستادی، در سالن جلسات شبکه نمود.
در ابتدای جلسه، خانم پاهنگ؛ کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته سلامت روان، روند ارائه خدمات در حوزه سلامت روان، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد در مراکز بهداشتی را تشریح و بر اهمیت افزایش سواد سلامت روان در بین آحاد جامعه، فارغ از سطح تحصیلات و یا موقعیتهای اجتماعی و اقتصادی تاکید نمود.
وی یکی از قدمهای مهم و مؤثر در پیشگیری پویا در حفظ سلامت روان، داشتن دانش و نگرش مناسب در این زمینه دانست. به این نکته اشاره کرد؛ در حالیکه رعایت بهداشت فردی در سلامت جسمی نقش دارد و در ارتقاء سطح بهداشت عمومی مؤثر می باشد، لیکن عموم مردم به ابتداییترین مبانی سلامت روان آگاهی و عنایت کافی ندارند و یا اصلاح نگرش در مورد ضرورت توجه به بهداشت روان در آنها صورت نگرفته است. به عنوان مثال، بسیاری از والدین، معلمان و فرهیختگاه، نحوه ارتباط مؤثر با کودکان را نمیدانند و یا به آنچه میدانند عمل نمیکنند. معدود افرادی هستند که بتوانند به تعارضات درونروانی خود واقف شوند و یا علائم اختلالات روانپزشکی را در مراحل اولیه بشناسند؛ یا وجود آن را در خود و یا اطرافیان جدی بگیرند. بنابراین آموزش عمومی سلامت روان، از جمله الزاماتی است که سیاستگذاران و فعالین حوزه سلامت نباید از آن غفلت نمایند.
وی در ادامه به تعریفی از سلامت روان پرداخت و گفت: سلامت روان حالتی از «بهزیستی» – زیستن در شرایطی بهتر- است که در آن فرد به تواناییهای خود پی میبرد، میتواند با استرسهای عادی زندگی کنار بیاید، بر اطرافیان و دوستان خود اثرگذار باشد و همچنین میتواند نقشهای اجتماعیاش را به خوبی ایفا کند. برخورداری از سلامت روان برای ما به عنوان انسان «موجودی متفکر و اجتماعی» در تعامل با دیگران، لذت بردن از زندگی و احساس رضایت، امری ضروری است. بر همین اساس است که ارتقای سلامت و بهداشت روان یکی از مهمترین دغدغههای حیاتی افراد و جوامع در سراسر جهان است. از یاد نبریم، ما تنها «یکبار» زندگی میکنیم! و برای این مدت کوتاه نامشخص داشتن رضایت و احساس خوشبختی و سعادتمندی حق همه ماست.
در پایان صحبتهای خود، ضمن ارائه برنامههای پیش بینی شده در هفته سلامت روان، گزارشی از عملکرد مراکز تحت پوشش خود را ارائه نمود.
در بخش پایانی جلسه؛ خانم ها؛ خاتمی پور و خانم نوری راد؛ کارشناسان واحد سلامت روان، مصوبات هفته سلامت روان را قرائت نمودند و به نقش واحدها و ادارات در جهت پیشبرد بهتر برنامه ها در هفته سلامت روان اشاره نمودند.
کامنت