به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
برگزاری جلسه آموزشی در خصوص اجرای شیوه نامه نان کامل، برای گروه هدف کارشناسان بهداشت محیط در شبکه بهداشت و درمان شهریار
به همت شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی در خصوص اجرای شیوه نامه نان کامل، برای گروه هدف کارشناسان بهداشت محیط در شبکه بهداشت و درمان شهریار، برگزار شد.
336973.mp3
برگزاری جلسه آموزشی در خصوص اجرای شیوه نامه نان کامل، برای گروه هدف کارشناسان بهداشت محیط در شبکه بهداشت و درمان شهریار
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه آموزشی در خصوص اجرای شیوه نامه نان کامل، برای گروه هدف کارشناسان بهداشت محیط در سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان شهریار، برگزار شد.
در این جلسه آموزشی مهندس دولتیان؛ کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط و مهندس شاه محمدی؛ کارشناس بهداشت محیط، ضمن تبیین شیوه نامه «برنامه نان کامل» در خصوص دستورالعمل تدوین شده توسط کمیسیون اصل نود در راستای بهبود تغذیه و تامین مواد مغذی مورد نیاز، در تاریخ 13 مرداد 1403،به کارشناسان بهداشت محیط آموزش دادند.
نان به عنوان غذای اصلی در سفره ایرانیان به واسطه دارا بودن طیف وسیعی از ریز مغذی هایی مانند آهن، کلسیم، روی، فسفر، ویتامین های گروه B و فیبر فراوان موجود در سبوس و هم چنین محتوای پروتئینی قابل توجه (گلوتن) و همچنین میزان بالای کربوهیدرات می تواند نقش مهمی در تأمین بخشی از ریزمغذی ها و پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن ایفا نماید. براساس مطالعات انجام شده هر خانوار بطور متوسط روزانه 333 گرم نان مصرف می کنند که حدود 53 درصد انرژی و پروتئین و هم چنین حدود 33 درصد از ریزمغذی ها ی مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند.
آخرین طرح جامع الگوی مصرف غذای خانوار و وضعیت تغذیه ای کشور در ایران، مصرف سرانه نان معادل 117 کیلو گرم در سال می باشد؛ در حالی که متوسط سرانه نان در جهان حدود 65 کیلوگرم می باشد. مصرف سرانه نان در ایران 37 درصد بیشتر از متوسط سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است. حفظ ارزش غذایی نان به عوامل متعددی از جمله کیفیت گندم، نحوه آسیاب نمودن گندم، نحوه نگهداری آرد و روش طبخ بستگی دارد.
در کشور ما از سالیان دور، گندم به طور کامل و با روش سنتی آسیاب، تبدیل به آرد کامل با کلیه اجزای گندم می شد. در چند دهه اخیر، با ورود تکنولوژی های جدید تولید آرد به کشور، بخش هایی از گندم که اتفاقاٌ دارای ارزش غذایی و محتوی فیبر بالا هستند مانند سبوس و جوانه از گندم جدا شده و باعث کاهش ارزش غذایی آرد و به تبع آن نان می شود.
با توجه به شیوع رو به افزایش چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با تغذیه از جمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان های دستگاه گوارش بویژه سرطان کولون، یکی از اقدامات مداخله ای مهم در جهت ارتقاء سطح سلامت مردم، بهبود کیفیت و سلامت نان در زنجیره گندم، آرد و نان با تأکید بر معرفی ارقام گندم با درصد پروتئین بالا، خاصیت نانوایی بالاتر و قدرت جذب بالای عناصر ریز مغذی، غنی سازی آرد با عناصر ریز مغذی، کاهش درصد سبوس گیری و جنین گیری از گندم است و در این راستا یکی از اولویت ها ترویج تولید آرد کامل و مصرف نان کامل می باشد که در مقایسه با سایر نان ها میزان بیشتری از ویتامین ها، املاح معدنی و فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کند.
شیوه نامه تولید آرد و نان کامل در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با مشارکت کلیه ذینقشان با هدف ضابطه مند نمودن تولید آرد کامل و پخت نان کامل در قالب 7 ماده تدوین گردید.
:
کامنت