به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛
جلسه نظام مراقبت مرگ کودکان 59-1 ماهه 18مرداد ماه در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد.
به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریار؛ جلسه نظام مراقبت مرگ کودکان 59-1 ماهه 18مرداد ماه در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم چزشکی ایران در شهریار؛ جلسه نظام مراقبت مرگ کودکان 59-1 ماهه 18مرداد ماه با حضور 7 نفر از پزشکان و 59 نفر از مراقبین سلامت شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت در سالن همایش شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد.
این جلسه با ارائه گزارشی تحلیلی در خصوص آمار مرگ کودکان 1 – 59 ماهه در شهرستان شهریار در سال های 1401 و 1402 آغاز شد و سناریوی 4 مورد مرگ کودکان در گروه سنی مذکور به تفصیل مورد بررسی و کارشناسی قرار گرفت.
اهمیت آموزش والدین درخصوص سوانح و حوادثی که کودکان در این گروه سنی با آن مواجه هستند در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت
تأکید بر اهمیت انجام و ثبت دقیق معاینات دوره ای و روتین نوزادان توسط مراقبین سلامت از محورهای این جلسه بود.
تامین، حفظ و ارتقاء سلامت کودکان به عنوان یکی از گروههای آسیب پذیر جامعه؛ در نظام سلامت کشور جایگاه ویژه ای دارد؛ افزایش آگاهی، دانش، مهارت و توانایی کارکنان بهداشتی در تمام سطوح و آموزش و توانمندسازی اولیاء و والدین کودکان؛ از اقدامات و مداخلات موثر و قابل توجه کاهش مرگ و میر کودکان و ارتقاء سلامت آنها می باشد. مرگ و میر کودکان زیر 5 سال از مهمترین شاخص هایی است که نشان دهنده توسعه کشورهاست. علت انتخاب این شاخص به عنوان نمایه توسعه، تاثیر عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی در کاهش یا افزایش آن است و کاهش مرگ و میر در کودکان از تعهدات مهم کشورها است.
این نظام با هدف کلی کاهش مرگ و میر کودکان از طریق بررسی تاریخچه هر مورد مرگ کودک از زمان بروز اولین علامت خطر تا فوت تلاش می کند با شناخت عوامل مساعد کننده و قابل مداخله مرگ کودکان، با تهیه اقدامات مداخله ای آنها را کنترل نموده و یا اثر آنها را کاهش دهد.
بررسی موارد مرگ کودکان در کارگروه های، کمیته بیمارستانی، شهرستانی و دانشگاهی از فعالیت های اصلی این برنامه می باشد که با حساسیت و دقت بالا در سطوح شهرستانی و دانشگاهی انجام می شود.
کامنت